REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ įtraukta į sėkmingiausių investicijų pritraukimo ekspertų grupę Europos ir Centrinės Azijos regione.

REKLAMA
REKLAMA

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ duomenimis, šių metų sausio 1 d. – gegužės 12 d. periodu buvo sugeneruota dvigubai daugiau investicinių projektų nei tuo pačiu laikotarpiu 2012 m. ir trigubai daugiau projektų, palyginti su 2011 m.

REKLAMA

Taip pat 2013 m. sausio–gegužės mėnesių laikotarpiu jau yra sukurtos 664 darbo vietos, tai yra 361 proc. daugiau nei 2011 m. ir 213 proc. daugiau, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2012 m.

Už efektyvią veiklą pritraukiant į šalį investicijas ir kuriant darbo vietas „Investuok Lietuvoje“ įvertinta ir autoritetingų pasaulinių organizacijų. Pasaulio banko ekspertai, įvertinę Lietuvos pažangą ir sėkmingą patirtį, pakvietė agentūros vadovę Mildą Dargužaitę pasidalyti gerąja praktika su kitų šalių agentūrų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 2–3 dienomis vykusioje Pasaulio banko organizuotoje užsienio investicijų skatinimo gerosios praktikos konferencijoje „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė kartu su labai sėkmingai veikiančios Airijos pramonės plėtros agentūros vadovu Barry O’Leary dalijosi įžvalgomis bei patirtimi, kaip sustiprinti šalies konkurencingumą, identifikuojant šalies prioritetinius sektorius ir sistemingai efektyvinti investicijų pritraukimą. Pristatymo metu buvo kalbama, kaip panaudojant šalies stipriąsias kompetencijas, esamą šalies infrastruktūrą bei bendrą valstybės strategiją optimizuoti investicijų pritraukimą bei didinti valstybės konkurencingumą pasauliniame kontekste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio banko sudaromas užsienio investicijų skatinimo gerųjų praktikų tyrimas (angl. Global Investment Promotion Best Practices (GIPB) yra vienas svarbiausių pasaulyje rodiklių, pagal kurį vertinamas tokių kaip VšĮ „Investuok Lietuvoje“ organizacijų konkurencingumas. Remiantis objektyviais kiekybiniais kriterijais, apklausos metu yra vertinamos 189 šalys. Lietuvos atvejis buvo pristatomas šalia kitų geriausiai įvertintų praktikų iš Austrijos, Airijos, Honkongo bei Turkijos.

2012 metų laikotarpiu VšĮ „Investuok Lietuvoje“ kryptingai išsigrynino prioritetus ir ėmėsi strateginių priemonių efektyvinant organizacijos veiklą bei gerinant darbą su savo klientais. „Jau kurį laiką įstaiga sau kelia aukščiausius kriterijus savo veiklai ir tai duoda pamatuojamą rezultatą. Investuotojų įvertinimai bei autoritetingiausių tarptautinių organizacijų pripažinimai – vienas iš įrodymų, kad reikalingas darbų tęstinumas, siekiant išlaikyti pavyzdinės agentūros statusą”, – teigė „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė.

„The Financial Times Ltd.“ valdomos TUI stebėsenos bazės „fDiMarkets.com“ duomenimis Lietuva 2012 metais pirmauja pagal pritrauktų investicijų kiekį lyginant su kitomis Baltijos šalimis. Taip pat svarbu paminėti, kad pasaulyje mažėjant tiesioginių užsienio investicijų kiekiui, Lietuva išlieka tarp pirmaujančių pagal jų augimą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų