REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu tau nusibodo nuobodžios ir monotoniškos dietos, išbandyk naująją 17 dienų dietą: ji sudaryta iš 4 skirtingų ciklų. Ši dieta yra sukurta Michaelio Mareno – jis žada, kad pradanginsi maždaug nuo 5 kilogramų iki 50 kilogramų priklausomai nuo besilaikančiojo dietos pasirinkimų. Taigi, sužinok daugiau apie šią dietą.

REKLAMA
REKLAMA

17 dienų dietos etapai

Ši dieta susideda iš 4 etapų, kiekvienas etapas tęsiasi 17 dienų. Ši nauja dieta skatina sveikesnį gyvenimo būdą – sveiką mitybą ir aktyvumą.

REKLAMA

Paspartink – pirmas etapas, kurio metu patariama suvartoti apie 1200 kolorijų ir kurio metu galima numesti iki 7 kilogramų. Antrame etape, Aktyvink, gali suvartoti nuo 1200 kolorijų ir daugiau. Reikia maišyti, kartais suvalgyti daugiau kartais mažiau. Antrame etape galima numesti apie 3–4 kilogramus. Etapas numeris 3, vadinamas Pasiekti, sukurtas kaip pereinamasis laikotarpis į sveikesni gyvenimo būdą ir kurio laikytis reikėtų ilgą laiką. Taigi, greičiausiai prarasi apie 1–2 kilogramus. Paskutiniu etapu, Atvykimas, jūs mokysitės išlaikyti idealų svorį.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmus 2 dietos etapus reikėtų mankštintis mažiausiai 17 minučių kiekvieną dieną, kituose etapuose gali mankštintis iki 1 valandos, 5 kartus per savaitę.

17 dienų dietos mitybos planas

Griežtas, bet naudingas 1 dietos etapas leidžia valgyti kiek nori sveikų proteinų ir nekrakmolingų daržovių kartu su 2 mažai cukraus turinčiais vaisiais, 2 probiotikais (mažai kolorijų turinčiu jogurtu), 1–2 porcijomis sveikų riebalų (alyvuogių aliejus), žalia arbatą ir 2-3 litrai vandens.

 

Pirmas dietos etapas leidžia suvartoti minimalų skaičių kolorijų, 2 etapas leidžia valgyti angliavandenius ir suvartoti iki 1500 kolorijų per dieną. Valgant sveikus angliavandenius, besilaikantysis dietos turėtų maišyti mažiau kalorijų su didesniu kiekiu kolorijų per diena, kad organizmas nežinotų ir degintų riebalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3 dietos etapas prasideda 100 extra kolorijų užkandžiams ir galimybe išgerti taurę vyno. 4 etape jau galima maišyti visus etapus darbo dienomis, o savaitgaliais galima valgyti ko tik norisi.

17 dienų dieta: už ir prieš

Dar nėra tiksliai įrodyta, kad valgant skirtingą skaičių kolorijų tavo kūnas pradės riebalus tirpinti greičiau, bet ši dieta skatina sveikai maitintis ir yra sudaryta iš pagrindinių geros mitybos principų.

Pastovus sportas, nepersivalgymas riebaus maisto – raktas į sveiką gyvenimo būdą ir svorio išlaikymą ilgą laiką.

Parengė Aistė PAKĖNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų