REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Treneris legenda Seras Alexas Fergusonas sekmadienį ištarė „sudie“ „Old Trafford“ stadionui. Kartu su juo atsisveikino ir saugas Paulas Scholesas. Visa tai „pagardino“ dar viena pergalė „Premier“ lygoje ir 20-o Anglijos čempionų trofėjaus „Manchester United“ komandai šventiškas įteikimas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Fergusonas po beveik 27 metų trenerio darbo emocingai atsisveikino su „Raudonaisiais velniais“ ir „Old Trafford“ stadionu. „Jūs buvote fantastiškas įvykis mano gyvenime. Tuo mano gyvenimas su „Manchester United“ nesibaigia. Dabar galėsiu mėgautis rungtynėmis, ne tik išgyventi“, - kalbėjo sėkmingiausias pasaulyje klubo treneris po paskutinių „Manchester United“ sezono rungtynių namie ir pasveikino savo 11 anūkų žiūrovų tribūnoje.

REKLAMA

Priešpaskutinėje „Premier“ lygos dvikovoje su „Swansea City“ Mančesterio komanda iškovojo pergalę 2:1. Vėliau vyko šventinė ceremonija, per ją 20-ą kartą klubo istorijoje Anglijos čempionais tapusiems „Manchester United“ futbolininkams įteikta nugalėtojų taurė.

Tai buvo ir pati geriausia akimirka atsisveikinti ir komandos ikonai 38 metų P. Scholesui. Antrą kartą po 2011 metų ir veikiausiai paskutinįjį. „Jis – neįtikėtinas žaidėjas, vienas didingiausių, žaidusių šioje ekipoje. Paulai, linkiu tau pasimėgauti gyvenimu. Žinau, kad liksi netoliese ir toliau man tampysi nervus“, - juokėsi A. Fergusonas.

REKLAMA
REKLAMA

71 metų A. Fergusonas pro išsirikiavusias „Manchester United“ ir „Swansea“ komandas šypsodamasis išbėgo iš stadiono tunelio, plojo rankomis, mojavo ir paliko daugybę autografų. Kaip visuomet kramtomąją gumą žiaumojantis „Bosas“ užims klube direktoriaus ir ambasadoriaus postą. Bronzinė jo skulptūra ir vardinis tribūnos pavadinimas jau buvo pristatyti švenčiant 25 metų škoto jubiliejų klube.

A. Fergusonas paskutiniais žodžiais patikino, kad savo įpėdiniui, vis dar „Everton“ treneriui Davidui Moyesui užtikrins visokeriopą paramą. Rungtynėse nepasirodė puolėjas Wayne‘as Rooney ir čia treneris paaiškino, kodėl: „Nemanau, kad Wayne‘as troško žaisti, nes prašė būti iškeistas į kitą komandą. Tačiau mes jo neišleisime.“ Primename, kad vienintelis futbolininkas, kartu su A. Fergusonu iškovojęs visus 13 titulų, yra 39 metų „Manchester United“ veteranas Ryanas Giggsas. Serui A. Fergusonui buvo suteikta garbė pirmajam iškelti čempionų taurę į viršų. Futbolo legendai ploja visas pasaulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų