REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirtinai pavojingas virusas pasiekė Europą

Dešimtys aukų

Vyras, kuris užsikrėtė žmonių gyvybių nusinešusius nauju virusu, panašiu į sukeliantį ūmų kvėpavimo takų sindromą (SARS), kai pabuvojo vienoje palatoje su kitu pacientu, kuris tapo pirmuoju Prancūzijoje patvirtintu to viruso nešiotoju, sekmadienį buvo perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių, pablogėjus jo būklei, pranešė ligoninės pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu pirmojo paciento, kuris taip pat gydomas universitetinėje ligoninėje šiauriniame Lilio mieste, būklė, kaip pranešama, „labai sunki, bet stabili“, nurodė medikai.

REKLAMA

Panašu, kad Prancūzijos pareigūnai stengiasi išsklaidyti susirūpinimą dėl šių dviejų pacientų, sulaukusių didelio žiniasklaidos susidomėjimo.

Naujasis virusas hCoV-EMC yra giminingas ūmaus kvėpavimo takų sindromo SARS sukėlėjui, kuris buvo gerokai išgąsdinęs visuomenę 2002-2003 metais. Tas protrūkis kilo Azijoje, žmonėms užsikrėtus nuo gyvūnų, ir pareikalavo maždaug 800 gyvybių.

Tuo užsikrėtę naujuoju virusu mirė bent 20 žmonių, daugiausiai Saudo Arabijoje.

Vyras, tapęs antru pacientu, kuriam Prancūzijoje buvo diagnozuota hCoV-EMC infekcija, buvo tris dienas laikomas vienoje palatoje su vienu 65 metų pacientu, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, užsikrėtė tuo virusu - veikiausiai per atostogas Dubajuje praeitą mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Lilio universitetinės ligoninės užkrečiamųjų ligų specialistas profesorius Benoit Guery sakė, kad jo įstaigoje įvykęs incidentas neturėtų būti laikomas ženklu, jog hCoV-EMC yra labiau užkrečiamas nei iki šiol manyta.

„Laimei, jis nepalyginamas su SARS, - aiškino jis. - Jis klajojo kiek trumpiau nei metus, o mums žinoma apie 34 (užsikrėtimo) atvejus. Tuo tarpu SARS prireikė tik kelių mėnesių, kad būtų užfiksuota 8 000 atvejų“.

Vis dėlto Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) sekmadienį perspėjo, kad naujasis koronavirusas tikriausiai gali būti perduodamas vieno žmogaus kitam, o Saudo Arabija informavo apie dvi naujas jo aukas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų