REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderio Andriaus Kubiliaus retorika nestebina, tačiau Lietuvos energetinius interesus jis išdavė anksčiau“, - portalui balsas.lt sakė Gediminas Kirkilas – Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas, buvęs ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip jis komentavo šiandien TS-LKD suvažiavime nuskambėjusią didžiausios opozicinės partijos lyderio Andriaus Kubiliaus teiginį, jog dabartinį vyriausybės vadovą, Lietuvos socialdemokratų partijos lyderį Algirdą Butkevičių galima laikyti Lietuvos energetinės nepriklausomybės siekių išdaviku, dėl esą per lėtų sprendimų, susijusių su Visagino atominės elektrinės (VAE) statyba.

REKLAMA

„Galima sakyti, kad konservatoriai nacionalinių interesų išdavystę pradėjo daug anksčiau – prieš kelis metus, kai griovė mano buvusios vyriausybės projektą (Leo.lt, - balsas.lt), o patys tik kadencijos pabaigoje sugebėjo kažką pradėti rodyti. <...> Dėl kaltinimų išdavyste, tai tokia konservatorių retorika yra būdinga ir nieko nestebina. Būtų nustebinęs priešingas dalykas, - jei būtų laikomasi politinės diskusijos kultūros. O dabar – visiškai nieko naujo - netgi nuobodu. Jie (konservatoriai, - balsas.lt) yra vieni ir vieninteliai Lietuvos nacionalinių interesų sargai bei puoselėtojai, o kitus tik prižiūri, kad šie tų interesų nepažeistų“, - ironizavo buvęs premjeras.

Anot G. Kirkilo, būtent dėl A. Kubiliaus vyriausybės sprendimų ir chaotiškų veiksmų VAE projektas prarado tarptautinį populiarumą. „Mes būtent dėl to, mano požiūriu, praradome svarbiausią partnerį – Lenkiją. O kitos dvi šalys ligi šiol tebeturi abejonių“, - priminė politikas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų