REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 „Eurovizija-2013“ favoritų

Bukmekeriai jau pasirinko

Bukmekerių kontoros paskelbė muzikinio konkurso „Eurovizija-2013“, kuris prasideda gegužės 14 dieną Švedijos mieste Malmėje, favoritų dešimtuką.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė pretendentė į nugalėtojas šiais metais – 19-metė Emmelie Charlotte-Victoria de Forest (Emilie de Forest) iš Danijos su daina „Only Teardrops“ („Vien tik ašaros“), praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA

Atlikėja, kurios mama yra danė, o tėtis švedas, mėgsta pasirodyti basa, kadangi, anot jos, tai padeda justi žemės energiją. Konkurse ji neketina atsisakyti savo įpročio. Emmelie pradėjo dainuoti 9 metų. Būdama 14 metų, ji pradėjo bendradarbiauti su škotų muzikantu Frazeru Neillu, pasirodydama daugelyje festivalių ir kultūros renginių, taip pat pradėjo giedoti Steve Camerono vadovaujamame evangelikų bažnyčios chore.

Antroji pretendentų į pergalę sąraše – Zlata Ognevič iš Ukrainos su daina „Gravity“ („Trauka“). Zlatos komanda rengia originalų teatrališką pasirodymą: scenoje dainininkę, kuri pagal scenarijų atsiduria stebuklingame miške, lydės „fantazijų milžinas“ – vienas iš aukščiausių planetos žmonių Igoris Vovkovinskis, kurio ūgis yra 2 metrai 34,5 centimetro.

REKLAMA
REKLAMA

27 metų Margaret Berger, kuri pasirodys antrajame pusfinalyje, savo uždaviniu įvardija gimtosios Norvegijos sugrąžinimą į konkurso „Top-10“. Bukmekerių nuomone, ji gali pretenduoti į trečiąją vietą. Dainininkė išgarsėjo, kai turėdama 18 metų pasirodė Norvegijos talentų konkurse „Idol“. Malmėje Margaret padainuos „industrial“ stiliaus dainą „I feed you my love“ („Maitinu tave, mano meile“), kurią vadina „labai tamsia ir labai poetiška“.

22 metų rusei Dinai Garipovai, kuri išpopuliarėjo nugalėjusi televizijos „šou“ „Golos“ („Balsas“), bukmekeriai iš anksto skiria ketvirtąją vietą. Melodingą kompoziciją „What if“ („Kas jei“), kurią Dina atliks su orkestru, parašė švedų kompozitoriai Gabrielis Alaresas ir Joakimas Björnbergas drauge su rusų gitaristu Leonidu Gutkinu. Kompoziciją Dina apibūdina taip: „Graži, ryški, gali labai gerai nuskambėti, ir ją galima gražiai pateikti“. Į sceną dainininė lips pirmajame pusfinalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Azerbaidžanui, šaliai, kuri pernai buvo „Eurovizijos“ šeimininkė, konkurse atstovauja 21 metų Faridas Mamedovas (azerb. Fərid Asif oğlu Məmmədov), gupės „Bülbüllər“ („Lakštingalos“) solistas. Nacionalinės atrankos žiuri vienbalsiai išrinko jį atstovauti šaliai Malmėje. Bukmekerių kontoros „William Hill“ nuomone, dainininkas gali tikėtis penktosios vietos, o jų kolegos iš „Ladbrokes“ atlikėjui prognozuoja aštuntą vietą. Konkurse Faridas atliks romantišką baladę „Hold Me“ („Laikyk mane“). Beje, jis bus pirmasis atlikėjas vyras, atstovausiantis Azerbaidžanui šiame konkurse.

REKLAMA

Kaip prognozuoja „Ladbrokes“ kontora, penktąją vietą šiais metais turėtų užimti Gruzija. „William Hill“ jai numato šeštąją vietą. Gruzijai atstovaus Sofi Gelovani ir Nodi Tatišvili duetas. Abi jos – daugelio muzikinių konkursų nugalėtojos buvusios Nepriklausomų Valstybių Sąjungos teritorijoje, o Sofi dar anais tolimais 1999 metais tapo populiaraus konkurso „Utrieniaja zviezda“ („Ryto žvaigždė“) nugalėtoja. Dueto daina „Waterfall“ („Krioklys“) pasakoja apie meilę, kuri tarsi vandens srautas užlieja jaunas širdis.

REKLAMA

Atlikėjui Marko Mengoni – garsaus itališkos dainos festivalio San Reme šiųmetiniam nugalėtojui bukmekeriai prognozuoja šeštą („Ladbrokes“) arba septintą (“William Hill“) vietą. Konkurse M. Mengoni padainuos tą pačią dainą, kuri jam atnešė pergalę – melodingą kompoziciją „L'essenziale“ („Svarbiausia“). Dainininkas yra įrašęs du studijinius albumus, o gegužės 8 dieną pradėjo gastrolių turą, kuris bus tęsiamas iš karto po „Eurovizijos“.

Vokiečių grupė „Cascada“ – septinta „Ladsbrokes“ sąraše ir devinta „William Hill“ sąraše. Kolektyvas su vokaliste Natalie Horler priešakyje, pasirodysiantis „eurodance“ stiliumi, žiūrovų teismui pateiks dinamišką dainą „Glorious“ („Nuostabūs“). Grupė susikūrė 2004 metais ir yra populiari ne tik tėvynėje. Pavyzdžiui, jų singlas „Ewerytime We Touch“ ilgą laiką užėmė pirmąsias pozicijas Didžiosios Britanijos, JAV, Airijos dešimtukuose, o kolektyvo debiutinis albumas tapo „platininiu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Eurovizijos-2013“ šeimininkė Švedija tikisi, kad nugalės 22 metų Robinas Stjernbergas. Per savo karjerą Robinas suspėjo tapti nacionalinio talentų konkurso nugalėtoju, dainavo vokalinėje „berniukų grupėje“ („boyband“) ir užėmė antrąją vietą konkurse „Idol-2011“. Robino daina „You“ („Tu“) – lyrinė kompozicija, kartu prisiminimas ir prisipažinimas mylint. Bukmekerių kontora „William Hill“ atiduoda dainininkui aštuntąją vietą, tuo tarpu „Ladbrokes“ abejoja, kad atlikėja pateks į pirmąjį dešimtuką.

REKLAMA

Devintąją vietą kontora „Ladbrokes“ atiduoda Nyderlandams ir dainininkei Anouk, vienai iš labiausiai patyrusių šių metų „Eurovizijos“ konkurso dalyvių, „William Hill“ pretendentei prognozuoja dešimtą vietą. Pirmasis solinis Anouk albumas pasirodė 1997 metais, tėvynėje jis keturis kartus tapo „platininiu“ ir pelnė didelį populiarumą Italijoje ir Švedijoje, iš viso ji jau yra išleidusi dešimtį plokštelių. Daina, kurią dainininkė pateiks žiūrovų vertinimui Malmėje, vadinasi „Birds“ („Paukščiai“).

San Marino atstovė Valentina Monetta, kuri pagal „Ladbrokes“ prognozes užims dešimtąją vietą, nusprendė išbandyti laimę antrą kartą – „Eurovizijoje“ mergina jau dalyvavo praeitais metais, bet į finalą tuomet nepateko. Dainą „Crisalide (Vola)“ („Lėlytė („Rauktinukas“) ji dainuoja itališkai. „Tai graži populiari baladė, kurios melodija baigiasi šokiu, gražus jos tekstas, visiškai atitinkantis mano balso atspalvį“, - sako dainininkė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų