REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Monika Petrulienė, LRT televizijos naujienų tarnyba

Beveik 100 tūkst. žmonių šeštadienį tvarkė Lietuvos parkus, skverus ir miškus. Šeštą kartą vykusioje dienoje „Darom“ beveik nesimatė politikų, kaip pernai, prieš rinkimus. Tačiau į aplinkos gražinimą įsitraukė daugiau verslo įmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečiai jau nebe pirmus metus kuopia Jūros parką. Didelį plotą, pasak tvarkytojų, sunku sutvarkyti per metus. Rinkti šiukšlių, nulūžusių šakų žmonės suvažiavo ir iš Klaipėdos apylinkių.

REKLAMA

Daugelis gyventojų aplinką tvarko jau nuo pirmadienio. Alytiškiai šiemet šiukšles rinko ant miesto pakraštyje esančio piliakalnio. Čia numatyta statyti naują pėsčiųjų tiltą, o kol kas šalia išlikusių susprogdinto geležinkelio tilto liekanų mėgsta rinktis jaunimas. Alytaus miesto savivaldybės darbuotojai teigia šią savaitę tvarkę ne tik miestą, bet ir jo apylinkes.

Akcijos „Darom“ rengėjai visas lietuvos savivaldybes ragino atkreipti dėmesį į valstybinius miškus ir regioninius parkus, kur žmonės itin dažnai išmeta šiukšles. Užregistruota 400 užterštų vietų, kurias reikėtų išvalyti. Tikimasi, kad bent pusė jų po šio savaitgalio liks švarios.

REKLAMA
REKLAMA

„2010 metais surinkome 12 tūkst tonų. 2011 metais – 5 tūkst., 2012 metais – 1500 tonų. Taigi šiušklių ženkliai mažėja. Bet tai nereiškia, kad nebeturime ką veikti. Šiais metais „Darom“ plečiasi į valstybinius miškus, kur pagalba tikrai yra labai reikalinga“, – sakė „Darom“ organizatorius Karolis Sargūnas.

Rengėjai sako, kad daugėja verslo įmonių ir ryškėja nauja tvarkos dienų tendencija – žmonės ne tik renka šiukšles, bet ir gražina aplinką. Vieni tokių – trijų įmonių darbuotojai Vilniuje, prie Neries įkūrę naują poilsio vietą žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasodinome 24 želdinių alyvų ir putinų, verslo įmonės davė suoliukų, tai kitą pavasarį čia turėtų būti ryšku ir gražu“, – kalbėjo akcijos „Darom“ dalyvė Ginvilė Ramanauskaitė.

Šiemet dalyvauti akcijoje užsiregistravo apie 100 tūkst. žmonių, ketvirtadaliu daugiau nei pernai. Tačiau tarp dalyvių beveik nebeliko pernai prieš rinkimus aktyviai Lietuvą tvarkiusių politikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų