REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tadas Blinda didžiausiame Lietuvoje Pakruojo dvare ne tik supažindina jaunuosius svečius su dvaru, jo pastatais, istorija ir istorijomis, jodina žirgais, tačiau nuo šiol nusprendė jaunuosius tautiečius pamokyti ir lietuviško keikimosi meno.

REKLAMA
REKLAMA

Vis užkliūna už ausies nuolat girdimi net ir iš jauniausiųjų lankytojų lūpų plačiai vartojami rusiški ir angliški keiksmažodžiai. Išgirdus taip keikiantis palieka ir nesmagu, ir net gėda dėl tokių žodžių. Kam vartoti ir dar ieškoti svetimų kalbų žodžių parodyti nusivylimą ar pyktį, jei lietuvių kalba yra turtinga ir šioje srityje.

REKLAMA

Tadas Blinda jums nusikaltusiems žmonėms siūlo palinkėti: eiti kiaulėms uodegų mazgoti, kad kelnėse ežys išdygtų, eiti šunų šukuot, kad zuikis subadytų, pakasyti sliekui pažastį, lįsti vabalo blauzdon… Ir tai tik keli lietuviški palinkėjimai iš spalvingos lietuvių tautosakos. Tadas Blinda savo kolekcijoje jų turi ne vieną dešimtį, iš kurių jo mėgstamiausias – špyga taukuota!

„Svieto lygintojas“ keiktis lietuviškai mokins Pakruojo dvare vykstančių teatralizuotų edukacinių programų-ekskursijų metu, kurios vyksta visą gegužės mėnesį antradieniais. Be linksmos lietuvių „razbaininko“ programos, galima sužinoti ir apie „2000 kilometrų istorijas“, kai buvo pakartotas Vytauto Didžiojo žygis iki Juodosios jūros.

Pakruojo dvaras – vienas didžiausių Lietuvoje išlikusių dvaro sodybų ansamblių. Ryškiausias dvaro akcentas – puošnūs dviaukščiai rūmai, akį traukia vienintelis toks Lietuvoje arkinis tiltas, vėjo ir vandens malūnai, kalvė, ilgaamžis parkas.

Edita Zalupaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų