REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puslapyje EETimes pasirodė gana įdomi naujiena, kurios autorė – japonų kilmės žurnalistė – pasidalino naujausiais gandais apie Japonijos technologijų industriją. Teigiama, jog prieš japonų gamintojus dabar stūkso tokia didžiulė problema, kaip dabar veikiančių ir ne pačių moderniausių gamyklų likimo sprendimas. Antra vertus, net ir moderniausios gamyklos kenčia dėl gamybinių pajėgumų neapkrovimo, pavyzdžiui, tai puikiai matosi iš kompanijos Sharp ir jos LCD padalinio veiklos.

REKLAMA
REKLAMA

Problemą pagilina ir tai, jog kompanijos neturi lėšų savo gamyklų atnaujinimui. Apskritai apie modernizavimą net nekalbama – japonai neturi pinigų nėra net jų uždarymui! Dabar esamos gamybos uždarymas kainuoja apie $300 mln. Esant tokioms sąlygoms, japonų kompanijos pasiruošusios daryti įvairiausias nuolaidas, kad tik kas nors tas gamyklas įsigytų. Pavyzdžiui, net $100 mln. už gamyklą nebūtų nuostolis, jei lygintume šį skaičių su gamybos likvidacijos kaštais.

Pagalba gali atvykti iš už anos vandenyno pusės. Ne ypač nauja, tačiau veikiančia gamyba gali susidomėti amerikiečių puslaidininkių gamintojai, kurie neturi savo fabrikų. Tokiu būdu, jie gali gauti prieigą prie savotiško naujų idėjų išbandymo poligono. Be to, ne visiems reikalingi patys naujausi technologiniai procesai. Po truputį populiarėjančių MEMS sprendimų gamybai, pavyzdžiui, naudojamos ne pačios didžiausios silicio plokštelės ir ne pačios naujausios technologijos. Aišku, dar yra kaimynai iš Kinijos, kurie neretai tampa tolių probleminių aktyvų pirkėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų