REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Salomėja Pranaitienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Lietuvoje širdies nepakankamumu serga 80 tūkst. žmonių, o per penkerius metus nuo šios ligos miršta apie 40 tūkstančių. Minint Europos širdies nepakankamumo dieną, šiandien ir sekmadienį Vilniuje ir Kaune medikai susitiks su gyventojais, siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į šį vieną iš labiausiai pasaulyje plintančių susirgimų

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai tariant, širdies nepakankamumas – tai silpna širdis. Pasak medikų, dažniausiai ji nusilpsta, esant padidėjusiam kraujospūdžiui, koronarinei širdies ligai, infekciniams susirgimams žmogus greit pavargsta, fizinio krūvio metu trūksta oro. Daugiau nei dešimtadalis vyresnių nei 65-erių metų žmonių serga šia liga, ji vis labiau plinta ir tarp jaunesnių žmonių, ypač piktnaudžiaujančiųjų alkoholiu, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

REKLAMA

„Pacientai susirgę širdies nepakankamumu greičiau miršta nei susirgę vėžiu. Prostatos, krūties vėžio gydymas yra efektyvus, o nustačius širdies nepakankamumą – ta liga neišnyks. Tik stabilizuoti galime“, – sako Kardiologų draugijos Širdies nepakankamumo darbo grupės pirmininkė Jelena Čelutkienė.

Pasitikrinti kraujospūdį, gliukozės kiekį kraujyje, svorį, kitus rodiklius ir gauti medikų patarimų vilniečiai gali šiandien nuo 16 valandos prekybos centre „Panorama“ . O kauniečiai laukiami visą sekmadienį „Megos“ prekybos centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų