REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gauminos“ direktorius: trys neišvengiamos sėkmės ingredientai

Tiesiogiai iš „Verslas veža“ konferencijos

UAB „Gaumina“ direktorius Darius Bagdžiūnas konferencijoje „Verslas veža“ dalijosi mintimis apie kūrybiškumo svarbą versle.

UAB „Gaumina“ direktorius Darius Bagdžiūnas konferencijoje „Verslas veža“ dalijosi mintimis apie kūrybiškumo svarbą versle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Būdamas dar labai jaunas pradėjau galvoti, ką norėčiau veikti gyvenime. Jau tada pastebėjau, kad vieni nedaug dirba ir turi daug, o kiti dirba daug ir nieko neturi, o jų gyvenimas labai skiriasi. Todėl pradėjau ieškoti galimybės dirbti už didžiausią atlyginimą. Iš gyvenimo prašiau vienintelio dalyko – galimybės, o jau mano rūpestis bus jos nepraleisti“, – pasakojo D. Bagdžiūnas.

REKLAMA

Pirmasis jo verslas prasidėjo nuo pažįstamų, prekiavusių mobiliaisiais telefonais, nesėkmės. Tuomet, su draugais susidėję po turimus tūkstantį litų, išsinuomojo biurą ir prekiavo popieriumi.

„Jei kas nors dabar pas mane ateitų su tokiu verslo planu, sakyčiau, kad tai neturi jokios ateities. Bet anuomet man tai labai padėjo perprasti verslo sistemą, rinkodarą ir kita“, – sakė D. Bagdžiūnas, vėliau visai atsitiktinai pasukęs į interneto verslą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, esminis klausimas – kaip per tą patį laiko vienetą uždirbti daugiausia. „Vadinasi, turite arba daryti tai, ko niekas nedaro, arba tai, ką daro visi, bet daug geriau, – sakė verslininkas. – Galite per vieną valandą uždirbti mėnesio atlyginimą, o antrą valandą nebedirbti, arba galite dirbti tris valandas ir uždirbti trijų mėnesių atlyginimą – jei norite patekti ant „Žmonių“ viršelio...“

„Pinigų visada yra. Klausimas – ar jūsų darbas yra vertas mano pinigų, – įsitikinęs D. Bagdžiūnas. – Jūsų alga nepriklauso nuo jūsų direktoriaus malonės, jūsų alga priklauso nuo vertės, kurią atnešate įmonei.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak verslininko, kuo tolesnė ateitis, tuo ji atrodo geresnė. Tačiau tam, kad rezultatas iš tiesų būtų geras, stengtis reikia pradėti jau dabar.

„Dauguma į darbą žiūri kaip į prievolę. Yra darbų, kuriuose niekas neprižiūri, todėl galima netrukdomiems žaisti kompiuterinius žaidimus. Aš irgi esu dirbęs panašių darbų. Tada pastebėjau, kad ryte į darbą ateinu protingesnis nei išeinu vakare – tai blogai, toks darbas bukina“, – sakė D. Bagdžiūnas.

Anot jo, kiekvienas nuolat renkasi ir tai daro pats. Kiekvieno geri ar blogi pasirinkimai turi atitinkamas pasekmes.

REKLAMA

„Kiekvienas gimdamas gauna „kompiuterį“ – smegenis. Tačiau svarbu ne tik, koks jūsų automobilis, bet ir tai, kaip jūs jį vairuojate. Pasirinkimai, sprendimai ir sėkmė priklauso nuo turimos informacijos ir mąstymo. Nereikia tikėti viskuo, ką rodo televizorius, – sakė verslininkas. – Logika yra teisinga, bet, jei išvados daromos iš pateiktos klaidingos informacijos, atsakymas bus neteisingas.“

Pasak D. Bagdžiūno, kuo daugiau informacijos turime, su kuo daugiau šablonų esame susipažinę, tuo geresni gali būti padaryti sprendimai. Verslininkas mano, kad didžioji dalis žmonių Lietuvoje yra ta „nematoma“ pusė, kuri mažai rodosi viešumoje, tačiau sugeba padaryti mažai kam įveikiamus dalykus.

D. Bagdžiūnas pagrindiniais sėkmės ingredientais laiko darbštumą ir pasitikėjimą savimi. Dar vienas jo patarimas – kasdien atsikelti bent valanda anksčiau ir „užsiprogramuoti“ sėkmei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų