REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nemuno aukštupyje pasieniečiai vėl sulaikė cigarečių krovinį, kurį kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą bandė atplukdyti Nemunu. Šiemet tai jau ketvirtas toks šiame ruože pasieniečių išaiškintas atvejis.

REKLAMA
REKLAMA

Šįkart kontrabandinius rūkalus Nemune Druskininkų savivaldybės Gerdašių kaimo ribose ketvirtadienį pastebėjo čia patruliuojantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos patruliai.

REKLAMA

Lietuvos siena su Baltarusija čia eina upės viduriu. Pasroviui plaukiančias tarpusavyje surištas cigarečių dėžes VSAT pareigūnai ištraukė į krantą. Jos buvo suvyniotos į polietileną. Paaiškėjo, kad kontrabandininkai nuo kranto Baltarusijoje pasroviui buvo paleidę 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su šios šalies akcizo ženklais. Planuota, kad Lietuvoje iš vandens cigaretės bendrininkų turėjo būti ištrauktos ir gabenamos į šalies gilumą.

REKLAMA
REKLAMA

Rūkalai saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje. Įvykis tiriamas.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena. Tokių atvejų, kai šiame upės aukštupyje iš Baltarusijos bandoma plukdyti kontrabandinius rūkalus, pasieniečiai išaiškina nuolat. Šiemet tai jau ketvirtas toks nesėkmingas kontrabandininkų bandymas.

Sausio viduryje iš Nemuno VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai ištraukė 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Magnat“. Savo krante Baltarusijos pasieniečiai prieš tai sulaikė „ichtiandrą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario viduryje Kapčiamiesčio pasieniečiai Nemune vėl pamatė Baltarusijoje pasroviui paleistą kontrabandą, iš viso 4500 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“ su baltarusiškomis banderolėmis. Vasario pabaigoje kontrabandininkai nuo Baltarusijos kranto bendrininkams Lietuvoje pasiuntė dar 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, kurios taip pat atsidūrė Kapčiamiesčio užkardos sandėlyje.

Tokių vandeniu iš Baltarusijos plukdomų cigarečių krovinių, tiesa, daug didesnių, pasieniečiai dažnai sulaiko iš kitoje Lietuvos vietoje – ten, kur įteka Neris. Jos viduriu Švenčionių rajone eina apie 7 kilometrus Lietuvos ir Baltarusijos sienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų