REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau sekmadienį, gegužės 12 dieną, Trakuose įvyks „General Financing Trakų pusmaratonio“ bėgimo varžybos. Įvairių distancijų bėgimuose pamatysime gerokai per 1000 sportininkų ir bėgimo mėgėjų. Senojoje Lietuvos sostinėje plevėsuos net 14 valstybių vėliavos – iš tiek šalių į Trakus atvyks bėgikai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie starto linijos 10 valandą ryto, kai varžybas pradės pusės maratono (21,097 km), 10,5 km, estafetės 2 po 10,5 km dalyviai, išsirikiuos itin marga ir didelė kompanija. Čia pamatysime ir Živilę Balčiūnaitę, kuri 10,5 km nuotolį pasirinko kaip gerą treniruotę prieš svarbiausius sezono startus, ir vieną pajėgiausių šalies ilgų nuotolių bėgiką Mindaugą Viršilą, ir dažnai panašiuose renginiuose startuojantį aktorių Rolandą Kazlą, ir buvusį legendinio Vilniaus „Žalgirio“ futbolo komandos vartininką Vaclovą Jurkų, ir daug daug kitų. Pagrindinėje distancijoje – pusės maratono bėgime – dalyvaus beveik 550 žmonių, tai tokio nuotolio bėgimų rekordas Lietuvoje. Atkaklios kovos bus laukiama ir estafečių rungtyje, kurioje Lietuvos bėgikų poroms iššūkį mes ir kaimynai lenkai.

REKLAMA

Beje, svečių iš Lenkijos šį kartą bus išties daug: gerą vardą turintys begimo Trakuose organizatoriai aktyviai agitavo kaimynus atvykti ir pasivaržyti išties unikalioje vietoje. Sertifikuojant varžybų trasą (pusmaratonio bėgikai turės įveikti 4 ratus po kiek daugiau nei 5 km) buvo girdėti objektyvių komplimentų, kad tokios trasos, visai greta vandens telkinių ir istorinių objektų, niekur kitur šiame regione tikrai nėra, o ir Europoje apie bėgimą panašioje vietoje netekę girdėti.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgikai Trakuose šurmuliuos jau nuo šeštadienio: vakarop 1996 m. Atlantos olimpinių žaidynių dalyvis maratono rungtyje Dainius Virbickas ves treniruotę varžybų dalyviams, po to bėgikai bus pakviesti į „Kibin Party“ vakaronę, o jau sekmadienį užplūs istorinės Lietuvos sostinės gatves.

Bėgimo distancija drieksis vaizdingiausiomis Trakų vietomis, o dėl šio sportinio renginio bus apribotas automobilių eismas Trakuose. Miesto valdžios atstovų teigimu, Trakai skatina visokeriopą ekologinį turizmą, o bėgimo varžybas yra puikus pavyzdys. Svečiai, į Trakus atvykę iš daugelio šalių, turėtų išsivežti tik pačius geriausius įspūdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aišku, pajėgiausi bėgikai savo distancijose kovos dėl nugalėtojų vardų, piniginių prizų ir renginio rėmėjų skirtų dovanų, tačiau absoliuti dauguma startuosiančių sieks įveikti save – visi finišavę bus apdovanojami „General Financing Trakų pusmaratonio“ medaliais, galės džiaugtis PUMA bėgimo marškinėliais, gera nuotaika ir pasiektu finišu.

Kas nedrįs stoti į pagrindinį startą, tie galės varžytis 1 km arba 5 km bėgimuose. Šeimoms su vaikais bus siūloma dalyvauti 1 km bėgimo lenktynėse su vaikiškais vežimėliais. Žodžiu, veiklos, įspūdžių ir sportinio azarto netrūks visiems, nusprendusiems sekmadienį praleisti Trakuose.

REKLAMA

Specialūs prizai numatyti gausiausiems kolektyvams, neliks pamiršti Trakų moksleiviai – jie kovos trumpesniuose nuotoliuose. Be to, Trakų centrą renginio metu puoš Trakų moksleivių piešiniai.

„General Financing Trakų pusmaratonį“ rengianti asociacija „Sporto renginiai“ kviečia visus į Trakus. Kažkada lietuvišku maratonu vadintas bėgimas Trakai – Vilnius atgimsta. O šios varžybos bus puiki proga oficialiai pradėti vasaros masinių bėgimų sezoną.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Trakų pusmaratonis: L. Pobedonoscevui – sezono pradžia, J. Ritčik – iššūkis, B. Vanagui – treniruotė

Maratono rungtyje Lietuvoje dominuoja moterys. Ar vyrams trūksta ištvermės?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų