REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl prastos Lietuvos zoologijos sodo būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija (EAZA) panaikino jo, kaip visateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – nemaloni ir netoleruotina situacija. Privalome imtis neatidėliotinų ir veiksmingų priemonių, kad Lietuvos zoologijos sodas atitiktų visus tarptautinius reikalavimus ir vėl taptų visateisiu EAZA nariu“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Naujajam įstaigos direktoriui Aurimui Didžiokui jau duotas pavedimas skubiai parengti priemonių planą, kuriame būtų numatyti būtini darbai, bei pateikti kitus pasiūlymus. Atsakingiems Aplinkos ministerijos darbuotojams liepta išanalizuoti galimybes ir pateikti siūlymus, iš kokių programų būtų galima skirti papildomą finansavimą zoologijos sodo remontui ir kitiems darbams.

„Jei jau turime zoologijos sodą, privalome juo rūpintis. Ir ne atžagariai, o taip, kad galėtume ir patys džiaugtis, ir kitiems nebūtų gėda parodyti. Esu minėjęs, jog mūsų siekis – kad sodas taptų geriausiu ne tik Lietuvoje, tačiau ir visose Baltijos šalyje. Dėsime visas pastangas, kad ši vizija taptų realybe“, – pabrėžia ministras V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos zoologijos sodas į EAZA buvo priimtas dar 1992 metais ir iki šiol turėjo viso nario statusą. Šių metų vasarį – paskutinėmis buvusio direktoriaus Vaclovo Dumčiaus darbo dienomis – į įstaigą atvyko asociacijos stebėtojų grupė ir ją patikrino.

Balandį Atėnuose (Graikija) vykusiame suvažiavime EAZA taryba priėmė sprendimą dėl Lietuvos zoologijos sodo narystės asociacijoje statuso: iš visateisio nario jis pakeistas į kandidato. Pagrindinė priežastis – pagal daugelį kriterijų įstaiga neatitinka net minimalių EAZA keliamų reikalavimų.

„Dabar laiko atgal neatsuksime ir šio sprendimo nepakeisime – reikia imtis darbų. Turime EAZA pastabas ir rekomendacijas, jų norą pagelbėti mums, tad išnaudosime visas įmanomas galimybes. O šiandien būtų galima konstatuoti viena: ankstesnė zoologijos sodo vadovybė per daug ignoravo tarptautinių specialistų patarimus, nesiėmė kitų reikiamų veiksmų, todėl šiandien turime tai, ką turime“, – tvirtina ministras V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų