REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė nelegalų iš Vietnamo grupę, neteisėtai perėjusią Lietuvos sieną su Baltarusija. Tarp sulaikytųjų yra septyni vyrai ir moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Puškų užkardos pareigūnams nelegalai įkliuvo ties Ignalinos rajono Tryčiūnų kaimu, esančiu prie pat sienos su Baltarusija. Užklupti pasieniečių nelegalai nebandė nei priešintis, nei bėgti. Septyni vyrai ir moteris neturėjo jokių dokumentų ir nešėsi tik asmeninių daiktų.

REKLAMA

Pasieniečiai su tarnybiniu šunimi patikrino aplinkines vietoves. Keturkojis pėdsekys greitai surado vietą, kurioje, įtariama, vietnamiečiai perėjo sieną iš Baltarusijos.

Iš aštuonių sulaikytųjų du nelegalai prisistatė pilnamečiais, 22-ejų ir 23-ejų. Visi kiti teigė esantys nepilnamečiai, tačiau tuo abejojama. Pastaruoju metu pasitaikė atvejų, kai pasieniečių sulaikyti dokumentų neturėję nelegalai iš Vietnamo irgi prisistatydavo nepilnamečiais. Tyrimo metu paaiškėdavo, kad jie meluoja ir yra pilnamečiai. Taip apsimetinėjama gali būti bandant išvengti baudžiamosios atsakomybės ir siekiant nepatekti į VSAT Užsieniečių registacijos centrą Pabradėje, kur nelegalams taikomi griežti apribojimai.

Visus aštuonis sulaikytuosius Ignalinos pasieniečiai uždarė į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 24 nelegalus iš Vietnamo. Pernai VSAT pareigūnams įkliuvo 85 vietnamiečiai, bandę neteisėtai patekti į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų