REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ

Į „Šiaulių naujienų“ redakciją kreipėsi šiaulietė, kuri piktinosi, jog už stovėjimo aikštelėje valandai palikto automobilio stovėjimą teks suploti 40 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Už viršytą pusvalandį – bauda

„Šiandien palikau savo automobilį Dvaro gatvėje esančioje mokamoje stovėjimo aikštelėje. Už valandą sumokėjau vieną litą. Šalia esančiame pastate turėjau sutvarkyti reikalus. Buvau įsitikinusi, kad grįšiu daug greičiau nei po valandos. Deja, reikalai nejudėjo taip greitai, kaip norėjosi. Į aikštelę grįžau po valandos su puse. Nesukau galvos, nes maniau, kad už „prastovą“ susimokėsiu papildomai

REKLAMA

. Bet priartėjusi prie automobilio, pamačiau už valytuvo užkištą lapelį – aš kaltinama administraciniu teisės pažeidimu. Paskambinau nurodytu telefonu, norėjau susitarti, kad leistų užmokėti dar litą, deja, buvau iškviesta į Savivaldybę, kurioje apsilankiusi sužinojau, kad su „nuolaida“ teks sumokėti 40 litų baudą“, – piktinosi šiaulietė.

Galima vėluoti 15 minučių

Šiaulių miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Vitalija Pelenienė informavo, kad vairuotojai gali pavėluoti sugrįžti į aikštelę ne ilgiau nei 15 minučių. „Žmogus, pamatęs, kad trūksta laiko, gali susimokėti papildomai arba išvažiuoti. Jeigu jis nežino, kiek laiko sugaiš, gali sumokėti 5 litus ir tuomet bet kokioje aikštelėje turės teisę palikti automobilį nuo 8 iki 18 valandos“, – teigė V. Pelenienė.

REKLAMA
REKLAMA

Už tokį administracinį pažeidimą, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos teigimu, skiriama nuo 80 iki 140 litų bauda. „Bet jau treti metai galioja kodekse įteisintas administracinis nurodymas, kad žmogui pirmą kartą padariusiam tokio pobūdžio administracinį pažeidimą, leidžiama skirti pačią minimaliausią baudą, t. y. 40 litų, kurią privaloma sumokėti per 10 darbo dienų nuo protokolo išdavimo“, – sakė ji.

Planuojami pakeitimai

V. Pelenienė pranešė, kad šiuo metu darbo grupė ruošia projektą, kuris numato palankesnes gyventojams mokamų stovėjimo aikštelių sąlygas. „Žmogus, nežinantis, kiek laiko laikys savo automobilį stovėjimo aikštelėje, galės susimokėti grįžęs. Svarbu, kad atsiskaitytų iki tos dienos 24 valandos“, – sakė skyriaus vedėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Pelenienės teigimu, tokios pertvarkos jau pasitvirtino Klaipėdos mieste. „Teko girdėti, kaip kalbėjo jų Viešosios tvarkos skyriaus vedėja. Ji teigė, kad mieste tokių pažeidimų sumažėjo penkis kartus. Anksčiau per mėnesį nustatydavo 1000 pažeidėjų, dabar – 200“, – informavo V. Pelenienė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų