REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išsiruošėte atostogauti, o kartu vežatės ir savo mylimą augintinį? Vadinasi, šis straipsnis – kaip tik jums!

REKLAMA
REKLAMA

 

Visų pirma pradėkite nuo klausimo sau: „Ar aš tikrai noriu, kad mano šuo ar katė keliautų su manimi?“ Turėkite omeny, kad kalbama apie visas atostogas, o ne apie trumpą savaitgalį. Todėl apsvarstykite ir kitus variantus. Galbūt geriausia išeitis pasirodys naminių gyvūnų viešbutis? O gal kas nors iš jūsų pažįstamų rato sutiks pasirūpinti jūsų keturkoju, kad ir už simbolinį mokestį?

REKLAMA

 

„Kodėl? – pagalvosite jūs skaitydama šias rekomendacijas. – Mano Pūkučiui ar Sagutei bus kur kas geriau kartu su manimi!“ Be reikalo esate tokia tikra – gyvūnai ne visada mano taip pat, ypač jei tas jūsų gyvūnas – katė, nemėgstanti permainų „asmeniniame gyvenime“. Taigi labai tikėtina, jog vieną gražią atostogų dieną teks rūpintis ne poilsiu, o savo pabėgusio keturkojo augintinio paieškomis.

 

Šunys kiek paklusnesni, todėl su jais keliauti paprasčiau. Kai kuriems netgi labai patinka nauji nuotykiai ir iššūkiai. Tačiau yra ir tokių, kurie nuolat nerimauja, jaučiasi išsigandę – pastaruosius, žinoma, geriau palikti jaukiuose namuose. Todėl tik apsvarsčiusi visus „už“ ir „prieš“ galite pradėti rengtis kelionei su savo keturkoju draugu.

REKLAMA
REKLAMA

 

• Jei laukia ilga kelionė automobiliu, įsitikinkite, kad gyvūnas toleruoja šią transporto priemonę ir pamažu ruoškite ilgesniam keliui. Iš pradžių pasivežiokite keletą kartų netolimais atstumais ir tik tada ryžkitės ilgesnei kelionei.

 

• Kad gyvūnas kelionėje jaustųsi patogiai, galbūt jam teks duoti raminamųjų. Iš anksto apskaičiuokite reikiamą dozę, tuo pačiu apsaugosite ir save, ir gyvūną nuo visokiausių netikėtumų.

 

• Teks iš anksto užsisakyti viešbutį, kur leidžiama apsistoti su naminiais gyvūnais. Sužinokite apie gyvūnų laikymo sąlygas konkrečiame viešbutyje iš anksto, kad atvykę išvengtumėte įvairiausių nesusipratimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

• Keliaujant gyvūnui prireiks specialiai jam skirtos vietos bagažinėje arba ant galinės sėdynės. Pageidautina, kad keturkojis būtų vežamas specialiame narve arba nešiojamame konteineryje. Ten gyvūnui bus saugiau. Pasirūpinkite ir jo guoliu (gultu, paklotu), žaislais, maistu. Taip jam bus lengviau apsiprasti atsidūrus nepažįstamoje aplinkoje tarp svetimų kvapų.

• Prieš kelionę būtinai paženklinkite augintinį mikroschema („čipu“) arba įsigykite antkaklį su namų adresu ir savo telefonu. Tiesa, pirmas variantas patikimesnis, mat antkaklis gali ir pasimesti.

REKLAMA

 

• Keliaudami neleiskite šuniui iškišti galvos pro pravirą automobilio langą, kad ir kaip jam norėtųsi lėkti su vėjeliu. Dulkės, nešvarumai, smėlis gali būti įpūsti dideliu greičiu į nosį ar akis, o tai gali baigtis visai nepageidaujama trauma. Kas 2-3 valandas sustokite pailsėti, leiskite gyvūnui palakstyti, atlikti gamtinius reikalus, paėsti ir atsigerti. Nepalikite gyvūno vieno automobilyje ilgesniam laikui, ypač jei lauke karšta ir organizmas itin greitai netenka drėgmės.

 

• Jei atostogos bus ilgos, o jūsų augintinis turi kokių nors sveikatos problemų – prieš kelionę apsilankykite pas veterinarą. Taip pat iš anksto pasirūpinkite reikiamais vaistais ir greitosios pagalbos vaistinėle. Ten turėtų būtinai atsirasti vietos preparatams nuo erkių ir blusų.

 

• Prieš kelionę nešerkite keturkojo sunkiu maistu, duokite sauso ėdalo ir vandens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų