REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Manchester City“ vartininkas Joe Hartas trečius metus iš eilės tapo geriausiu „Premier“ lygos vartininku ir gavo „Auksines pirštines“.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį „Man City“ 1-0 įveikė „West Brom“ klubą ir tai buvo 17-as „Premier“ lygos mačas, kuriame J.Hartas išlaikė savo vartus „sausus“. Tuo metu vakar Londono „Tottenham“ puolėjas Emmanuelis Adebayoras įmušė įvartį į Londono „Chelsea“ vartininko Petro Čecho vartus ir tai garantavo, kad J.Hartas šiame sezone jau nebus aplenktas.

REKLAMA

Verta paminėti, kad J.Hartas pasiekė anksčiau „Liverpool“ vartininko Pepe Reina rekordą, kai jis „auksinę pirštinę“ gavo tris sezonus iš eilės.

Šiame sezone „Man City“ yra praleidę mažiausiai įvarčių – tik 31. Taigi klubas per rungtynes vidutiniškai praleidžia vos po 0,86 įvarčio per rungtynes. Tuo metu čempionais tapęs „Manchester United“ yra praleidęs 37 įvarčius.

Tokius puikius rezultatus gynyboje klubas žinoma pasiekė ne tik dėl vartininko Joe Harto. Reikia išskirti ir puikų gynėjų Matija Nastasičiaus, Pablo Zabaleta, Vincento Kompany, Gaelio Clichy, Joleono Lescotto, Kolo Toure, Aleksandaro Kolarovo, Micah Richardso, Maicono ir Karimo Rekiko žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Man City“ klubui priklauso ir „Premier“ lygos rekordas dėl daugiausiai rungtynių, kuriose buvo išlaikyti „sausi“ vartai. 2010-11 metų sezone „Man City“ net 18-oje rungtynių nepraleido įvarčių. Šiame sezone „Man City“ dar žais su „Reading“ ir „Norwich“, taigi klubas gali dar kartą pagerinti šį rekordą iki 19 rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų