REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 karališkųjų šeimų atstovų, kurie vaikšto į darbą

Kurie princai ir princesės nelaukia likimo dovanų ir patys kuria savo karjerą?

Princas Charlesas priėmė sprendimą uždaryti savo daržovių parduotuvę „Veg Shed“, kurią prieš aštuonerius metus atidarė netoli savo namų Haigrovo kaimelyje, Glosteršyro grafystėje. To priežastimi tapo pardavimų kritimai ir internetinės prekybos augimas: vartotojai pasirinko užsisakinėti produktus internetu, o ne eiti į parduotuvę pas princą, nepaisant to, kad daržovės į ją buvo tiekiamos iš jo asmeninės fermos ir buvo organiškai švarios. Princas nusprendė prisitaikyti prie modernių laikų ir nuo šiol daržovėmis prekiaus internetu. Charlesas nėra vienintelis karališkųjų šeimų atstovas, leidžiantis laiką užsiėmimams, apie kuriuos dažniausiai sakoma: „Ne karališkas tai darbas.“ „Forbes“ siūlo pažvelgti į 10 tokių karališkųjų šeimų atstovų – tuos, kurie vaikšto į darbą.

Princas Charlesas priėmė sprendimą uždaryti savo daržovių parduotuvę „Veg Shed“, kurią prieš aštuonerius metus atidarė netoli savo namų Haigrovo kaimelyje, Glosteršyro grafystėje. To priežastimi tapo pardavimų kritimai ir internetinės prekybos augimas: vartotojai pasirinko užsisakinėti produktus internetu, o ne eiti į parduotuvę pas princą, nepaisant to, kad daržovės į ją buvo tiekiamos iš jo asmeninės fermos ir buvo organiškai švarios. Princas nusprendė prisitaikyti prie modernių laikų ir nuo šiol daržovėmis prekiaus internetu. Charlesas nėra vienintelis karališkųjų šeimų atstovas, leidžiantis laiką užsiėmimams, apie kuriuos dažniausiai sakoma: „Ne karališkas tai darbas.“ „Forbes“ siūlo pažvelgti į 10 tokių karališkųjų šeimų atstovų – tuos, kurie vaikšto į darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Princas Williamas, Kembridžo hercogas (Didžioji Britanija)

Būsimojo Didžiosios Britanijos karaliaus, princo Williamo karjera nelabai skiriasi nuo jo protėvių (pagal vyrų liniją) karjerą. Anglų monarchai, pradedant nuo Henriko V, pasirinkdavo sau karinę sritį, kad galėtų vadovauti šalies ginkluotosioms pajėgoms. 2006 metų gegužę, baigęs Itono koledžą ir Šv. Andriaus universitetą, princas Williamas įstojo į Karališkąją karo akademiją, kurioje gavo karinį laipsnį. O 2009 metais, baigęs vasaros mokyklą Krenvele, jis buvo perkeltas į Karališkąsias oro pajėgas (RAF). Šiandien princas Williamas tarnauja gelbėjimo sraigtasparnio pilotu. 2011 metų gruodį jis dalyvavo rusų jūreivių gelbėjimo iš skęstančio laivo operacijoje, o 2012 metų rugpjūtį išgelbėjo 16 metų mergaitę prie Velso krantų. Šiais metais Williamo tarnybos RAF laikas baigiasi, ir princas turės priimti sprendimą, ar pratęsti kontraktą

REKLAMA

Princas Amadeo (Belgija)

27 metų Belgijos princas Amadeo turbūt gali nesitikėti perimti sostą, nes jis eilėje į jį yra tik šeštas. Galbūt būtent dėl to jis nusprendė užsiimti savo karjera. 2005 metais princas baigė Karališkąją karo akademiją, o 2008-aisiais – Londono ekonomikos mokyklą. Baigęs mokslus, jis paliko Europą ir išvyko į Niujorką. Šiandien Amadeo užima verslo analitiko pareigas kompanijoje „Deloitte Touche Tohmatsu“, patenkančių į pasaulio audito įmonių „didįjį ketvertuką“. Būdamas eiliniu ofiso darbuotoju, princas kasdien eina į darbą ir gauna standartinį atlyginimą. Beje, kol Amadeo bando kilti karjeros laiptais, susipažinti su juo svajoja daugybė merginų – princas patenka į geidžiamiausių pasaulio vienišių sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Infanta Cristina (Ispanija)

 

Jauniausia Ispanijos karaliaus Juano Carloso I ir karalienės Sofijos dukra Cristina vietoje labdaringos veiklos ir oficialių karališkų vizitų (nors ir apie juos nepamiršo) pasirinko tikrą darbą. Cristina yra socialinių programų fondo „Fundation La Caixa) direktorė. Ji yra atsakinga už švietimo projektus bei gamtinio ir kūrybinio paveldo apsaugą. Prieš pradedama dirbti, infanta nuo 1984 iki 1989 metų mokėsi Madrido universiteto politikos mokslų ir sociologijos fakultete, o vėliau baigė Niujorko universitetą, kuriame gavo tarptautinių santykių magistrės laipsnį. Iki 1999 metų Cristina taip pat stažavosi UNESCO sekretoriate Paryžiuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Princesė Nura bint Hamad Al Khalifa (Bahreinas)

 

Šios princesės istorija netipiška arabų valstybei su griežtomis islamiškomis tradicijomis. Tuo metu, kai daugelis moterų Bahreine iki šiol lieka namų šeimininkėmis, 29 metų tituluota karaliaus giminaitė yra slaptosios kovos su narkotikais policijos agentė. Be to, ne taip jau seniai princesei buvo pareikšti kaltinimai kalinių kankinimu. Ji yra įtariama žalojusi gydytojus, kurie buvo suimti antivyriausybinių protesto akcijų metu 2012 metais. Pasak nukentėjusiųjų, princesė Nura tardymų metu asmeniškai daužė suimtuosius lazdomis, prie jų veidų pridėdavo elektros laidus. Byla jau pasiekė teismą, bet pati princesė visus kaltinimus neigia.

REKLAMA

Kunigaikštis Rostislavas Romanovas (Rusija)

 

Paskutinio Rusijos imperatoriaus Nikolajaus II proanūkis šiandien didžiąją laiko dalį praleidžia Rusijoje, nepaisant to, kad jo šeima gyvena Anglijoje, į kurią jaunasis kunigaikštis dabar vyksta atostogauti. R. Romanovas gavo „vaizduojamojo meno“ srities išsilavinimą Kornvolio Falmuto universitete ir persikėlė į Maskvą. Čia jis gyvena, mokosi rusų kalbos ir savo protėvių istorijos. 2010 metais Romanovų giminaitis buvo įtrauktas į laikrodžių gamyklos „Raketa“ direktorių tarybą, o 2013 metų pradžioje tapo ir kūrybinio padalinio patarėju. Savo naujajame poste kunigaikštis Rostislavas jau spėjo sukurti laikrodžio, skirto Romanovų dinastijos 400-mečiui paminėti, dizainą.

REKLAMA

Princas Carlas Philipas (Švedija)

 

Švedijos princas Carlas Philipas, vienintelis dabartinio šalies karaliaus Carlo XVI Gustafo sūnus, nusprendė susieti savo karjerą su sportu – lenktynėmis. Nors iki tol karališkosios šeimos narys gavo išsilavinimą visiškai kitokiose srityse. Carlas Philipas mokėsi grafinio dizaino ir reklamos, baigė žemės ūkio mokslų studijas. Be to, princas yra Švedijos amfibijų korpuso, kuris užsiima šalies laivų apsauga, atsargos narys. Įvairiapusiškai išsilavinęs vyrukas dalyvavo dokumentinių filmų kūryboje ir asmeniškai kūrė kompaktinės plokštelės, išleistos karalienės gimtadienio proga, viršelio dizainą. Švedijos automobilių sporto federacijos licenziją Carlas Philipas gavo dar 2003 metais, o po dvejų metų pradėjo dalyvauti lenktynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Princesė Charlotte Casiraghi (Monakas)

 

 

Princesė Charlotte Casiraghi, Rainiero III anūkė ir valdančiojo Monako kunigaikščio dukterėčia, nusprendė eiti savo žymiausios močiutės – aktorės Grace Kelly – keliu. Ne, jaunoji karališkosios šeimos atstovė kol kas dr nevaidina kine, bet jau daro sėkmingą modelio karjerą. 2012 metais ji buvo išrinkta naujuoju žymiųjų mados namų „Gucci“ veidu ir dar ilgai turėtų pasirodyti kompanijos reklaminiuose filmukuose – „Gucci“ ketina bendradarbiauti su Charlotte mažiausiai dvejus ateinančius metus. Ji jau vadinama viena iš šiuolaikinių mados dievaičių, o britų žurnalas „Harper‘s and Queen“ išrinko ją į gražiausių pasaulio moterų penketuką. Ir vis dėlto, nepaisant savo sėkmės, Ch. Casiraghi yra kukli ir nemėgsta komplimentų dėl savo grožio.

REKLAMA

Zara Phillips (Didžioji Britanija)

Vyriausia Anglijos karalienės Elizabeth II anūkė Zara Phillips susiejo savo karjerą su profesionaliu sportu. Apsispręsti jai netiesiogiai padėjo jos tėvas Markas Phillipsas – britų žirgų sporto atstovas, kuris 1972 metais tapo olimpiniu čempionu trikovėje. Žirgų sporto rungtyse dalyvaudavo ir jos mama, princesė Anna. Savo pirmą kontraktą Zara pasirašė 2003 metais ir pradėjo dalyvauti trikovės rungtyje. 2006 metais už savo pasiekimus žirgų sporte karalienės anūkė buvo pripažinta metų sporto asmenybe, o vėliau netgi apdovanota Britų imperijos ordinu. Z. Phillipas turi daugybę sportinių apdovanojimų, bet pagrindinis iš jų – 2012 metų Londono olimpinių žaidynių sidabro medalis. Beje, Z. Phillips vyras – taip pat profesionalus sportininkas. Mike‘as Tindallas yra Anglijos regbio rinktinės narys.

REKLAMA

Mozah Bint Nasser Al Missned (Kataras)

 

Antroji iš trijų Kataro šeicho žmonų Mozah Bint Nasser Al Missned žinoma kaip viena iš įtakingiausių Persijos įlankos moterų. Mozah laužo daugelį stereotipų apie Rytų moteris. Būtent ji pirmoji viešai pasirodė su atviru veidu be čadros, pažeidusi vieną iš pagrindinių islamiškojo etiketo tabu. Be to, šeicho žmona yra politinė ir visuomeninė veikėja, dalyvauja šalies parlamento veikloje. Ji užima iš karto keletą svarbių pareigų: Kataro išsilavinimo, mokslo ir visuomeninio vystymosi fondo vadovė, Aukščiausiosios šeimos klausimų tarybos prezidentė. Ji taip pat sukūrė Arabų demokratinį fondą, kuris siekia laisvos žiniasklaidos ir pilietinės visuomenės sukūrimo. Nepaisant didelio užimtumo, Mozah randa laiko ir septynių vaikų auginimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Princesė Sirivannavari Nariratana (Tailandas)

Pagrindinė princesės Sirivannavari, Tailando karaliaus anūkės, aistra yra rūbų dizainas. Būtent todėl ji pasirinko dizainerės profesiją. Tiesa, prieš pradedama leisti savo prekės ženklo produkciją, ji mokėsi tekstilės dizaino Japonijoje, stažavosi žymiuose mados namuose „Armani“ ir „Dior“. Princesė turi savo prekės ženklą „Sirivannavari“. Jos kolekcijos sėkmingai parduodamos ne tik Tailande, bet ir užsienyje. Princesė reguliariai dalyvauja pasaulio mados savaitėse. Be to, kad princesė pati puikiai uždirba, jos turtas ir taip yra vertinamas dešimtimis milijardų dolerių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų