REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Bandydama išvengti administracinės atsakomybės, pagėgiškė užsitraukė baudžiamąją. Pensinio amžiaus moteris teismui aiškino, kad pinigų policininkui įbruko ne kaip kyšį, o tik siekdama sušvelninti jai skiriamą bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Tauragės rajono apylinkės teismo teisėjas Egidijus Mockaitis paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį 1945 metais gimusiai Ellai R. Pensininkė sutiko, kad nusikalto, teigė iš šio įvykio pasimokiusi.

REKLAMA

Nemalonės moteris užsitraukė dėl neteisėto naminės degtinės laikymo ir realizavimo. Pagėgių policijos komisariato pareigūnai Ellos R. namuose aptiko 2 butelius naminukės. Tąkart naminės įsigyti į pagėgiškės namus užėjo pažįstamas vyriškis. Šeimininkė nė nespėjo klientui parduoti puslitrio degtinės, kai į jos namus užėjo policijos pareigūnas.

Policija aiškina, kad tąkart buvo tikrinama iš gyventojų gauta informacija apie tai, kad Ropkojų kaime (Natkiškių sen.) gyvenanti Ella R. savo namuose laiko ir pardavinėja naminę degtinę. Pastebėta, kad į moters namus užėjo vyras, o šeimininkė išskubėjo į lauką parnešti klientui prekės. Čia ji su įkalčiu rankoje ir buvo sučiupta. Kad naminukė yra jos – šeimininkė iškart prisipažino.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai užėjo į Ellos R. namus ir rengėsi rašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą už neteisėtą naminės degtinės laikymą ir realizavimą. Nors pareigūnai buvo uniformuoti, šeimininkė vienam iš jų į striukės kišenę įbruko 200 litų kupiūrą. Teisme liudytojais pakviesti pareigūnai paaiškino moterį net kelis kartus įspėję, kad už kyšio davimą pareigūnui taikoma baudžiamoji atsakomybė. Pareigūnas, kurio kišenėje atsidūrė 200 Lt, pinigus ištraukė, padėjo ant stalo ir dar kartą paragino šeimininkę pasiimti pinigus. Ji to nė neketino daryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamoji Ella R. teismui aiškino, kad 200 Lt kupiūrą ji pareigūnui davusi ne kaip kyšį, bet norėdama susitarti, kad jai būtų skiriama kaip įmanoma mažesnė bausmė. Aiškino suprantanti, kad tokia veika įstatymo yra draudžiama. Atsisėdusi į teisiamųjų suolą, pensininkė nuoširdžiai gailėjosi dėl to, ką padarė. Teismas tai įvertino kaip lengvinančią aplinkybę. Be to, moteris yra senatvės pensininkė, nė karto iki šiol neteista. Kadangi Ella R. pareigūnui davė didesnį nei 1 MGL dydžio kyšį, teismas jai skyrė 10 MGL (1300 litų) baudą. Pareigūnui duoti 200 Lt konfiskuoti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų