REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 12 dieną oficialiai bėgimo sezono pradžią skelbiančiame Trakų pusmaratonyje jau registravosi per 1350 dalyvių. Tarp jų bus ne tik elitiniai šalies bėgikai, bet ir pramogų bei verslo atstovai. Portalo balsas.lt kalbinti dainininkė Julija Ritčik, aktorius Leonardas Pobedonoscevas ir verslininkas bei ralio meistras Benediktas Vanagas kelia sau skirtingus tikslus.

REKLAMA
REKLAMA

J. Ritčik: bėgimas pravalo smegenis

„Taip išėjo, kad mane užregistravo ir turėsiu bėgti pusmaratonį. Tai tikras iššūkis man, nes tokios distancijos dar nesu bėgusi“, – pasakojo dainininkė J. Ritčik, su grupe „4 Fun“ 2007 metais Helsinkyje atstovavusi Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ konkurse. Moteris iki šiol daugiausia buvo įveikusi ketvirtadalį maratono.

REKLAMA

Paklausta, kaip ruošėsi Trakų pusmaratoniui, grupės vokalistė ir lyderė tvirtino, kad jau nutirpus sniegui bent kartą per savaitę su „Tamsta“ klubo komanda bėgioja Belmonte. „Trasa ten labai smagi, eina kalvomis. Paprastai daug laiko bėgimui neskiriu. Gana daug vaikštau, tad bendra ištvermė ir širdies veiklos būklė gera“, – tikino ji.

Rimčiau pora metų bėgiojanti J. Ritčik sekmadienį Trakuose neketina žūtbūt įveikti visą 21,097 km distanciją: „Žiūrėsiu pagal savijautą. Svarbu jausti save. Jeigu ne, geriau sustoti. Juk tai nėra juokinga distancija.“

REKLAMA
REKLAMA

Kas dainininkei yra bėgimas? „Tokia veikla, kuri nuramina, fiziškai įkrauna, protui leidžia pailsėti, o nereikalingoms mintims išeiti“, – teigė jis.

L. Pobedonoscevas: bėgsiu, nesustosiu, ir to užtenka

Aktyviai teatro repeticijose plušantis aktorius L. Pobedonoscevas rinkdamasis visą Trakų pusmaratonio distanciją tvirtino, kad visuomet bėga didžiausią įmanomą atstumą. „Jei būtų maratonas, bėgčiau maratoną, jei pusmaratonis – pusę maratono, jei 10 km – tai visus tuos 10 km“, – sakė jis.

„Pasirengimas? Su pertraukomis, bet ruošiuosi. Dėl pusės maratono nelabai jaudinuosi, o dėl maratono – čia jau kita kategorija, – komentavo jis. – Nebėgsiu laikui, nerungtyniausiu. Tikslo nėra. Žinau, per kiek 10 km galiu nubėgti, bet pusės maratono neskaičiuoju. Galvoju bėgti, nesustoti, ir to užtenka.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais L. Pobedonoscevas dalyvavo Druskininkų pusmaratonyje, o šiam persikėlus į Trakus nusprendė bėgti ir čia: „Vis tiek būčiau bėgęs. Nesvarbu, ar Trakai, ar Druskininkai. Šį sezoną man tai bus pirmas toks viešas bėgimas. Paskelbsime sezono atidarymą.“

Ar aktorius šiais metais turi dar didesnių planų? „Dar rudenį užsiregistravau Vilniaus maratonui – niekas manęs nesustabdys. „Nike aš bėgu“ renginyje būčiau bėgęs, bet esu jo vedėjas. Gal pavyks bent trumpą atstumą. Galbūt pamėginsiu šįmet ir triatloną, kurio paragavau praėjusiais metais. Čia reikalingas rimtas pasirengimas, ypač plaukiant.“

REKLAMA

B. Vanagas: pamėgau bėgti, kai radau motyvaciją

Pastarąjį Dakaro ralį šturmavęs garsus Lietuvos lenktynininkas B. Vanagas kalba apie eilinę treniruotę, kuri vyks Trakuose. „Pasirinkau 5 km rungtį, nes 5–10 km yra mano standartinė treniruotė. Paprastai bėgu kas antrą dieną. Didesni atstumai – atskiras sportas. Čia reikia ir supratimo, ir pasirengimo. Nesu bėgikas, bendrai tariant“, – tvirtino jis.

Ralio meistras teigė, kad nemes iššūkių nei kilometrų kiekiui, nei laikui: „Tai bus viena iš mano treniruočių. Šio renginio partneriai yra ir mūsų komandos partneriai. Tam tikras dėmesys renginiui. Jei savo pavyzdžiu žmonėms galėsiu parodyti, kad sportuojant galima kokybiškiau gyventi, tai idėja būtų įgyvendinta.“

REKLAMA

B. Vanagas neabejojo, kad rengti tokį bėgimą Trakuose – gera mintis, nes daugelism išskyrus aikštę prieš pilįm apylinkių nėra matę. „Šiuo atveju tai leis ne tik sportuoti ir gyventi sveikesnį gyvenimą, bet ir pamatyti, kokią gražią Lietuvą turime“, – sakė jis.

Bėgioti ralio atstovas pradėjo prieš metus. Bėgimas jam buvo vienas iš pasirengimo Dakaro ralio maratonui etapų. „Iki šiol bėgti man buvo gana nuobodu, nesirinkdavau tokio sportavimo būdo, bet dabar radau motyvaciją ir man labai gerai“, – tikino B. Vanagas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Maratono rungtyje Lietuvoje dominuoja moterys. Ar vyrams trūksta ištvermės?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų