REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje trūkstant maždaug 1 tūkstančio policininkų, galinčių tirti kriminalinius nusikaltimus ir saugoti viešąją tvarką, jaunimo numylėtiniai ir žvaigždės kviečia rinktis atsakingą pareigūno profesiją ir stoti į Klaipėdos policijos mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamento interneto svetainėje nuo praėjusios savaitės pradėjo suktis vaizdo klipai, kuriose jie kviečia drąsius ir atsakingus jaunuolius išmėginti savo jėgas policijos gretose.

REKLAMA

"Viešumas - tai didelė atsakomybė, nes policininko darbas visuomet matomas, visai, kaip darbas scenoje", - vaizdo klipe aiškina populiarus atlikėjas Alanas Chošnau.

Muzikos žvaigždė sako, kad būti policininku neužtenka vien pasitikėjimo savimi - reikia labai gero pasiruošimo, psichologinių žinių, pagarbos sau ir kitam. Ar sutikų A.Chošnau tapti policininku, klipe nutylima.

"O tu ar sugebėtum? Stok į policiją! Įrodyk, ką gali!", - kviečiami jaunuoliai.

Kitame klipe "Auksiniam scenos kryžiui" 2005 metais kaip geriausia teatro aktorė nominuota Inga Jankauskaitė pripažįsta, kad nežinanti, ar sugebėtų būti policininke.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad romantikos policijos darbe mažai, nes tai yra jėgų, patirties, išsilavinimo ir drąsos reikalaujanti tarnyba, joje turi dirbti ypatingi žmonės", - pažymi aktorė.

Jauna moteris sako, kad jai svarbu gyventi pasaulyje, kurioje ji ir jos sūnus jaučiasi saugūs.

"Žalgirio" krepšinio komandos puolėjas, 2007 metų Lietuvos krepšinio federacijos taurės laimėtojas Paulius Jankūnas darbą policijoje lygina su žaidimu krepšinio aikštelėje.

Jo teigimu, aikštelėje kiekvienas kovoja už save ir už visus - tik taip galima laimėti.

P.Jankūnas sako, kad policijoje irgi negalima galvoti ir veikti vien tik už save.

"Komandinis darbas, geras pasiruošimas, išvermė - rimtas sportas", - apie tarnybą sako sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši reklamos agentūros sukurta socialinė reklama kol kas pasiekė tik policijos įstaigų tinklapius, o netrukus ji buvo pradėta transliuoti per komercinius televizijos kanalus - TV3 ir Tango TV.

Policijos departamento atstovė spaudai Danutė Daunoravičiūtė BNS sakė, kad šia reklama siekiama pademonstruoti, kad kiekvienas žmogus yra profesionalas savo srityje - dainininkas yra savo srities žinovas, policininkas išmano savo darbą, todėl atlikėjas, krepšininkas ir aktorė pripažįsta, kad jie nelabai galėtų eiti tarnybą policijoje.

REKLAMA

"Šia reklama norėtume pritraukti daugiau į policijos mokyklą stojančių jaunuolių, kad būtų iš ko rinktis", - teigė D.Daunoravičiūtė. Pasak jos, pastaruoju metu Klaipėdos mokykla į studijas priimdavo vos ne visus norinčius, tačiau norėtųsi, kad tarnybą policijoje pasirinktų labiau tam darbui gabesni jaunuoliai.

Vidaus reikalų ministerijos profesinio mokymo įstaigoje - Klaipėdos policijos mokykloje - per pusantrų metų mokymosi laikotarpį galima įgyti policininko kvalifikaciją bei garantuotą galimybę dirbti policijos įstaigose.

REKLAMA

Atranka mokykloje planuojama balandžio 11-13 dienomis.

Į mokyklą priimami asmenys nuo 18 iki 30 metų amžiaus, mokantys lietuvių kalbą, turintys ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą, nepriekaištingos reputacijos, pagal asmenines ir dalykines savybes, fizinį pasirengimą bei sveikatos būklę tinkantys pareigoms vidaus tarnyboje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų