REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos teisininkų draugija (LTD) gegužės 10 dieną surengs konferenciją „Teisininkai politikoje: pareiga šaliai, profesinis tobulėjimas ar kita?”. Tokios konferencijos yra tapusios tradiciniu renginiu prieš kiekvienais metais vykstantį visuotinį narių susirinkimą. Šiemet šis renginys vyks Vilniaus universiteto informacijos ir komunikacijos centre, Saulėtekio alėjoje.

REKLAMA
REKLAMA

Keldami aktualią ir įdomią temą, teisininkų draugijos nariai diskutuos apie į politiką pasukusių teisininkų tokio žingsnio naudą ir tenkančius iššūkius. Todėl tikimasi, kad prie apskritojo stalo šįkart susės ir tokie svečiai politikai, kaip Seimo nariai Remigijus Šimašius, Remigijus Žemaitaitis, Julius Sabatauskas, Stasys Šedbaras, teisingumo ministras Juozas Bernatonis, jiems oponuos žurnalistai-politikos apžvalgininkai Virginijus Savukynas ir Algimantas Šindeikis.

REKLAMA

„Kasmet prieš visuotinį Draugijos narių susirinkimą rengiamai konferencijai pasirenkame aktualią teisinę temą. Šiemet dispute apie teisininkus politikoje dalyvaus ir patys į politiką pasukę teisininkai, ir tie, kurie procesus mato iš šalies. Tikimės įdomios ir naudingos diskusijos“, – sako Lietuvos teisininkų draugijos pirmininkas, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas prof. dr. Tomas Davulis.

Po konferencijos vyksiančiame susirinkime bus išklausytos metinės ataskaitos, renkamas naujas LTD pirmininkas. Taip pat teisės studentams už puikų ar labai gerą mokymąsi įteikta P. Leono stipendija, o ilgamečiams aktyviems nariams suteikti LTD garbės nario vardai.

Lietuvos teisininkų draugija įsteigta 1920 metais. Ji vienija daugiau kaip 800 visų profesijų teisininkų visoje Lietuvoje. LTD tikslai: aktyviai dalyvauti kuriant suverenią teisinę Lietuvos valstybę; dalyvauti įvertinant demokratinius valdymo pagrindus ir kuriant bei tobulinant juos atitinkančius įstatymus; siekti žmogaus teisių ir laisvių įgyvendinimo; stiprinti mokslo ir praktikos ryšius; rūpintis mokslinių rekomendacijų įdiegimu į įstatymų leidimo ir teisinę praktiką ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų