REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausiai startavusioms „SMScredit.lt A lygos“ komandoms atėjo laikas antrą kartą šį sezoną išsiaiškinti, kas stipresnis. Klaipėdos „Atlanto“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rungtynės, šiandien įvyksiančios Gargžduose, turėtų tapti 11-ojo šalies futbolo pirmenybių turo puošmena, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiauliai“ - Marijampolės „Sūduva“. Gegužės 7 dieną 18 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Pirmajame rate – 0:0.

REKLAMA

Šiauliuose grįžtama ant žolės – Saulės mieste pirmą kartą šį sezoną bus žaidžiama miesto savivaldybės, o ne dirbtinės dangos Gytarių stadione. Jame pastaruoju metu šiauliečiams sekėsi ne pernelyg gerai - „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse dukart iš eilės keturi įvarčiai praleisti rungtynėse su Panevėžio „Ekranu“ ir Gargždų „Banga“.

„Šiauliams“ tai bus ketvirtos rungtynės per dešimt dienų – šiuo atžvilgiu mūsų situacija – geresnė“, - pastebėjo „Sūduvos“ treneris Darius Gvildys ir pridūrė, kad jo komandai reikėtų ugdytis nugalėtojų mentalitetą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiame čempionato ture marijampoliečiai išleido iš rankų pergalę rungtynėse su „Atlantu“, nors pirmavo 2:0. Šiauliuose „Sūduvai“ negalės padėti diskvalifikuoti italas Maximiliano Ugge ir kroatas Petaras Bašičius.

Klaipėdos „Atlantas“ - Vilniaus „Žalgiris“. Gegužės 7 dieną 20 val. Gargždai, miesto stadionas. Pirmajame rate – 2:1.

Pergalės atveju „Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną taptų čempionato lyderiu. Kita vertus „Atlantas“, kurio treneris Konstantinas Sarsanija po rungtynių su Marijampolės „Sūduva“ prabilo ir lietuviškai, patirti antro pralaimėjimo šių metų „SMScredit.lt A lygos“ pirmenybėse nenusiteikęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečiai praėjusį savaitgalį patausojo savo lyderius Evaldą Razulį, Marių Papšį, Andrių Urbšį, rungtynėse su „Sūduva“ nuo suolo pakilusius tik antrajame kėlinyje, ir Andrių Bartkų, kuris nežaidė visai. „Žalgiris“ turėjo daug daugiau poilsio nei varžovai – tvarkaraštis lėmė vilniečiams žaidybinę pauzę.

Sostinės komandai ir vėl teks verstis be menisko operacijai ant chirurgo stalo gulusio gynėjo Georgo Freidgeimo. Tačiau nuo tada, kai komandos vairą perėmė Marekas Zubas, „Žalgiris“ skaičiuoja įspūdingą statistiką – 51 įvartis per 20 rungtynių, 17 pergalių ir vos vienas pralaimėjimas per tą patį laikotarpį. Bet dėmesio: ta nesėkmė žaliai-baltus ištiko būtent rungtynėse su „Atlantu“.

REKLAMA

Tauragės „Tauras“ - Gargždų „Banga“. Gegužės 8 dieną 18 val. Tauragė, „Tauro“ stadionas. Pirmajame rate – 0:2.

Praėjusiame ture komandos, pirmąjį ratą baigusios turnyro lentelės dugne, džiaugėsi pergalėmis. „Tauras“, išvykoje įveikęs Pakruojo „Kruoją“, laimėjo pirmą kartą šį sezoną. „Bangos“ futbolininkai irgi varžovų aikštėje net 4:1 sumušė „Šiaulius“.

Gargždiškių treneriui Mindaugui Čepui tai yra pirma pergalė nuo tada, kai jis stojo prie komandos vairo. Jo konkurentui iš Tauragės Aliaksandrui Brazevičiui – taip pat. Apetitas kyla bevalgant? Turbūt, o tai, kaip įvykiai klostysis toliau, pamatysime trečiadienį.

REKLAMA

Alytaus „Dainava“ - Pakruojo „Kruoja“ . Gegužės 8 dieną 20 val. Kaunas, Nacionalinės futbolo akademijos stadionas. Pirmajame rate 0:2.

Paskutinį kartą Kaune, paskutinįsyk – nemokamai sirgaliams. „Įvarčių santykis „savoje“ aikštėje Kaune 5:8 – ne toks nemalonus kaip bendras, sudėjus mačus išvykose (7:22), tad turėkime vilties, kad atsisveikinimas su laikinais namais laikinojoje sostinėje nebus nemalonus“, - tikisi oficialus „Dainavos“ interneto puslapis.

Praėjusiame ture alytiškiai Panevėžyje pakovojo su šalies čempionu „Ekranu“. Dzūkai gali džiaugtis puikiu Artūro Juchno įvarčiu, bet – tik tiek. „Kruoja“ savo pastarąsias rungtynes pralaimėjo „Taurui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentaras? Jo nėra. Tiesiog lieka konstatuoti, kad Pakruojo futbolininkai, kurių atakos smaigalyje šį sezoną yra ir buvęs „Dainavos“ žaidėjas Lukas Kochanauskas, bus pikti.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. „Atlantas“ 9 7 1 1 18:8 22

2. „Žalgiris“ 8 6 1 1 17:4 19

3. „Ekranas“ 9 6 1 2 22:12 19

4. „Kruoja“ 9 4 2 3 14:13 14

5. „Sūduva“ 9 3 3 3 16:13 12

6. „Šiauliai“ 9 3 3 3 13:15 12

7. „Banga“ 9 2 1 6 10:18 7

8. „Tauras“ 9 1 1 7 8:20 4

9. „Dainava“ 9 1 1 7 7:22 4

Rezultatyviausi žaidėjai: E.Razulis („Atlantas“) - 10 įvarčių, G.Alaverdašvili („Šiauliai“) - 9, N.Valskis („Sūduva“) - 6, K.Bilinskis („Žalgiris“) - 5, V.Kavaliauskas („Ekranas“) - 4.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų