REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nevyriausybinė ėjimo propaguotojų organizacija „Ramblers“ nustatė, kad 25 procentai Didžiosios Britanijos gyventojų per savaitę vaikščiojimui skiria ne daugiau nei vieną valandą, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu buvo apklausti 2 tūkstančiai suaugusių šalies gyventojų. Jų teirautasi apie vaikščiojimo įpročius.

REKLAMA

Apklausoje žmonių teirautasi apie bendrą jų pėsčiomis nueinamą atstumą ir tam skiriamą laiką, įskaitant keliones į mokyklą, darbą ar parduotuves.

43 procentai apklaustųjų prisipažino, kad per savaitę pėsčiomis eina mažiau nei 2 valandas.

Vyriausybės rekomendacijos nurodo, kad žmonės turėtų kas savaitę užsiimti bent 150 minučių trukmės vidutine fizine veikla.

„Ramblers“, kurie gegužės 4–11 dienomis organizuoja „Get Walking“ savaitę, raginančią britus daugiau vaikščioti pėsčiomis, pareiškė, kad tyrimo rezultatai rodo, jog du trečdaliai šalies gyventojų per mažai mankštinasi.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad šiuo atžvilgiu nesportiškiausias regionas yra Vakarų Midlandsas – čia daugiau nei trečdalis (34 proc.) suaugusiųjų prisipažino vaikščiojimui skiriantys ne daugiau nei valandą per savaitę.

Sveikiausias Anglijoje gali vadintis Rytų Midlandsas – 59 procentai jo gyventojų daro užtektinai fizinių pratimų gerai formai palaikyti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų