REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik 40 proc. visų nuo praėjusių metų kovo mėnesio užfiksuotų gyvybės draudimo išmokų už traumas, patirtas užsienyje, buvo mokama Skandinavijos šalyse atostogavusiems arba dirbusiems žmonėms, rodo gyvybės draudimo ir pensijų fondų bendrovės „Aviva Lietuva“ išmokų statika. Remiantis įmonės statistika, dažniausiai draudimą nuo traumų turintys lietuviai, susižaloja Norvegijoje, kiek rečiau Švedijoje ir Danijoje. Tarp dažniausiai pasitaikančių traumų yra rankų kaulų ir pirštų lūžiai, blauzdikaulio lūžis, įvairaus pobūdžio išnirimai bei sumušimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Skandinavijos šalys išlieka itin patrauklios užsidirbti norintiems tautiečiams, tačiau nereikėtų pamiršti, kad galimybė susižeisti išlieka visur, o ypatingai ten, kur reikia daugiau fizinių pastangų ar darbo su technika, todėl apsauga nuo traumų, galiojanti visame pasaulyje, galėtų sumažinti bent jau finansinius ištikusios nelaimės padarinius“ ,- sako „Aviva Lietuva“ vyriausiasis draudimo rizikos vertintojas, gydytojas Šarūnas Žemaitis. Didžiausia gyvybės draudimo išmoka už kojos traumą, kurią bendrovės klientas patyrė Norvegijoje, siekė beveik 10 tūkst. litų. Vidutinė dėl Skandinavijos šalyse patirtos traumos išmoka buvo 2280 litai.

Beveik penktadalis draudimo už traumas užsienyje išmokų atiteko tiems bendrovės klientams, kurie sužalojimus patyrė populiariose slidinėjimo kurortuose. Statistika rodo, kad dažniausiai slidinėtojai kenčia nuo kelių, blauzdikaulio, stipinkaulio ir plaštakos traumų, o vidutinė išmoka sudaro 2760 litus. Lietuvių pamėgtuose šiltųjų kraštų kurortuose, remiantis bendrovės išmokų statistika, traumų beveik nepasitaikė: per metus užfiksuota tik viena gyvybės draudimo kliento trauma Egipte - blauzdikaulio lūžis. „AVIVA Lietuva“ yra tarp trijų stipriausių ilgalaikio taupymo paslaugų tiekėjų Lietuvoje. Bendrovė priklauso vienai didžiausių draudimo grupių Europoje „AVIVA“. Iš viso įmonė „AVIVA Lietuva“, kuri veiklą Lietuvoje pradėjo 2001 metais, aptarnauja 224 tūkst. klientų – gyvybės draudimo klientų įmonė turi 48 tūkst., pensijų fondų – 176 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų