REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Denis Clive „Denny" Hulme – Naujosios Zelandijos nacionalinis herojus. Šis vyras 1967 metais tapo „Formulės-1“ pasaulio čempionu. Gyvųjų pasaulį dar 1992 metais palikusio nacionalinio didvyrio atminimą Naujosios Zelandijos automobilininkai įamžinti nusprendė sukurdami savo superautomobilį. Panašu, jis gali patekti į automobilių istoriją, nes automobilio kūrimo procesas prasidėjo prieš dvylika metų ir dar niekaip nesibaigia.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 2002 metais buvo parodyti pirmieji „Hulme“ eskizai, praėjus dar keliems metams buvo sukurtas riedantis prototipas, kuris buvo „mokomas važiuoti“ lenktynių trasose, o dar vėliau... kūrėjai paskelbė, kad automobilio dizainas bus radikaliai keičiamas.

REKLAMA

Kūrybos procese ilgam strigęs automobilis vadinsis „Hulme F1“. Pati automobilio konstrukcija solidi – monokokas pagamintas iš titano ir karbono, o kėbulo detalės pagamintos iš anglies pluošto. Anksčiau buvo planuojama superautomobilį aprūpinti „General Motors“ ar „BMW“ motorais, tačiau dabar konstruktoriai apsistojo ties 700 AG britų gamybos varikliu.

Dinaminės automobilio charakteristikos dar nežinomos, nes panašu, kad „Hulme F1“ egzistuoja tik brėžiniuose. Tačiau automobilio kūrėjai tikina, kad kitais metais jie jau sugebės parodyti serijinį automobilį. Teigiama, kad „Hulme F1“ kainuos apie 350 tūkst. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų