REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės ekonominės bei finansinės kontrolės ir teisėsaugos institucijų komisijos posėdyje dalyvavęs premjeras Algirdas Butkevičius teigiamai įvertino faktą, kad pirmąjį šių metų ketvirtį iš nelegalios apyvartos institucijoms pavyko išimti dvigubai daugiau tabako gaminių negu per 2012 m. I ketvirtį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau nemažėja alkoholinių gėrimų ir naftos produktų nelegali apyvarta. Norint didesnio efekto, būtina užtikrinti geresnį tarpinstitucinį bendradarbiavimą, ypač regionų lygmeniu“, – sakė Vyriausybės vadovas ir pažymėjo, kad kitas komisijos posėdis bus skirtas aptarti tarnybų veiklos rezultatus regionuose.

REKLAMA

Premjero teigimu, daug dėmesio turi būti skirta mokestiniams nusikaltimams ir pažeidimams, kurie yra išoriškai mažiau pastebimi, tačiau jais daroma žala biudžetui yra dar didesnė.

„Tokių nusikaltimų tyrimas būna itin sudėtingas – numatytas nemažas skaičius kriminalinės žvalgybos ir baudžiamojo persekiojimo priemonių, kurios realizuojamos bendradarbiaujant teisėsaugos institucijoms, muitinei, VMI ir prokuratūrai. Jau šiemet šalyje padidėjo atskleistų ekonominio finansinio ir mokestinio pobūdžio nusikalstamų veikų skaičius, išaugo areštuoto turto, kuriuo bus užtikrintas žalos atlyginimas, vertė“, – pabrėžė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero nuomone, viena didžiausių problemų kovojant su mokestiniais nusikaltimais – atsiskaitymo grynaisiais pinigais teisės aktų spragos. Todėl Finansų ministerijai ir Lietuvos bankui nurodyta pateikti siūlymus dėl grynųjų pinigų apyvartos mažinimo priemonių, atsižvelgiant į sąžiningo ir skaidraus verslo lūkesčius.

Komisijai nurodyta peržiūrėti Baudžiamojo kodekso ir Administracinio teisės pažeidimų kodekso nuostatas dėl atsakomybės už kontrabandą taikymo. Taip pat bus siekiama sustiprinti analitinį kriminalinės žvalgybos, ikiteisminio tyrimo ir ekonominės analizės potencialą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų