REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslas, technologijos ir tyrimai sparčiai žengia į priekį, tačiau pasaulyje tebėra daug neatskleistų paslapčių. Ateityje galime tikėtis logiškų šių paslapčių paaiškinimų, tačiau dabar vis dar tenka tenkintis spekuliacijomis. Pasiruoškite nustebti – list25.com pristato garsiausias paslaptis pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

25. Taos ūžimas

Mažame Taos miestelyje (Naujoji Meksika) dažnai galima girdėti ūžimą, primenantį tolumoje veikiančio dyzelinio variklio skleidžiamą garsą. Nors ūžesys girdimas plika ausimi, jokie garsą registruojantys prietaisai jo nefiksuoja. Jis vadinamas Taos ūžimu, tačiau iki šiol neišsiaiškinta, kas jį sukelia.

REKLAMA

24. Voynich rankraštis

Voynich rankraštis yra parašytas kalba, kurios dar niekam nepavyko iššifruoti. Vienintelė nuoroda į jo kilmę yra kai kuriuose rankraščio puslapiuose randami paveikslėliai.

23. Jackas Skerdikas

Jackas Skerdikas, minimas daugelyje laidų ir filmų, žinomas kaip serijinis žudikas, XIX amžiaus pirmojo dešimtmečio pabaigoje rytiniame Londone nužudęs 11 moterų. Jo tapatybė niekada nebuvo nustatyta. Dauguma žudiko aukų buvo prostitutės – jų kūnai rasti perpjautomis gerklėmis ir daugiausia neatpažįstamai sudarkyti.

REKLAMA
REKLAMA

22. Bermudų trikampis

Bermudų trikampio teritorija plyti tarp Miamio, Bermudų ir Puerto Riko. Pilotai pasakoja, kad šioje teritorijoje jų naudojami instrumentai ir technologijos sugenda arba ima rodyti neteisingus duomenis; laivai čia pasiklysta ir dingsta. Šie reiškiniai aiškinami dujų burbulais, ateivių įsikišimu etc., tačiau kol kas niekas nėra tikras, kas slepiasi už šio keisto fenomeno.

21. Kryptos

Prie pat CŽV būstinės Langlyje (Virginija) rasite statulą, kurios paviršiuje matyti koduota šifruotė. Skulptūrą sukūrė Jimas Sanbornas, norėdamas parodyti, kad naudojantis tam tikrais kodais ir raktažodžiais galima iššifruoti ir atskleisti bet ką. Iš keturių įrašo dalių tris pavyko iššifruoti, tačiau ketvirtoji lieka paslaptis net CŽV protams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20. Shepherdo (aviganio) paminklo įrašas

Stafordšyre (Anglija) yra skulptūra, vis dar traukianti daugelio intelektualų ir išminčių akį. Kol kas niekas nesugebėjo perskaityti ant jos iškalto įrašo: DOUOSVAVVM. Pamiklas sukurtas XVIII amžiuje ir visus 250 metų saugo savo paslaptį.

19. Tamam Shud

1948 metų gruodį Somerton paplūdimyje (Australija) rastas negyvas vyras. Vienoje jo kišenėje buvo gabalėlis popieriaus su užrašu „Tamam Shud“. Šie žodžiai, remiantis į anglų kalbą išverstomis persų poemomis „The Rubaiyat of Omar Khayyam“, reiškia „užbaigtas/a“/„pabaigtas/a“. Nors įvairių valstybių atstovai bandė išsiaiškinti, kas buvo šis vyras, kol kas jo tapatybė neatskleista.

REKLAMA

18. Zodiaco laiškai

1960–1970 metais San Francisko mieste veikė nusikaltėlis, vadintas Zodiacu žudiku. Jis policijai ir žiniasklaidai siųsdavo keistus laiškus. Nors vieną iš keturių laiškų pavyko iššifruoti, kiti trys tebėra paslaptis iki šiol.

17. Akmenys su įsakais Džordžijos valstijoje

Vadinamieji Džordžijos akmenys su įsakais, dar žinomi kaip amerikietiška Stonehenge, randami Elberko grafystėje. Jie apgaubti paslapties, nors buvo pastatyti tik 1979 metais. Ant akmeninių sienų iškalta 10 „naujųjų įsakymų“ anglų, hebrajų, arabų, rusų, ispanų, hindi ir swahili kalbomis. Ko kas niekas neišsiaiškino, kodėl jie čia atsirado, kam jie skirti etc.

REKLAMA

16. Rongorongo

Paslaptingosiose Velykų salose, kur stovi moai monolitinės skulptūros, buvo rastas molio lentelių rinkinys, pavadintas Rongorongo. Lentelių turinys niekada nebuvo iššifruotas, tačiau spėjama, kad būtent jos galėtų paaiškinti visoje saloje randamų skulptūrų prasmę.

15. Lochneso pabaisa

Ilgus amžius žmonės kalba apie Lochneso pabaisą. Siekiant išsiaiškinti, ar Škotijos ežeruose tikrai gyvena didžiulė jūrinė gyvatė, arba mutavęs dinozaurų palikuonis, nuolat iš naujo peržiūrima daugybė fotografijų ir filmuotos medžiagos. Kai kurie žmonės teigia, kad ir šiandien padaras tebėra gyvas ir gyvena po vandeniu, tačiau visi tyrimai kol kas nedavė jokių rezultatų.

14. Sniego žmogus

Sniego žmogus, dar žinomas kaip Sasquatchas, yra JAV ir Kanados snieguotose kalnuotose vietovėse gyvenantis padaras. Nors iš pradžių jį galima palaikyti gorila, įsižiūrėjus jo laikysena labiau primena žmogaus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų