REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 6 d. minima Europos saugaus eismo diena – Komisijos indėlis į Jungtinių Tautų pasaulinės saugaus eismo savaitę, kurios šiemetinė tema – pėsčiųjų sauga keliuose. Šiandien už transportą atsakingas Komisijos pirmininko pavaduotojas Siimas Kallasas pradėjo Europos saugaus eismo dienos konferenciją, o po jos Briuselyje vyko viešos saugaus eismo demonstracijos ir „Kasdienių pasivaikščiojimų akimirkos“ . Komisijos pirmininko pavaduotojas Siimas Kallasas sakė: „Palyginti su visu pasauliu, ES eismo saugos duomenys yra puikūs. Tačiau kiekviena žūtis yra skaudi. Daugiausia pavojų pėstiesiems ir dviratininkams kyla miestų teritorijose. Ir šių pavojų eismui intensyvėjant, o miestams augant ne mažės, greičiausiai tik daugės. Todėl minėdami Europos saugaus eismo dieną ir Jungtinių Tautų pasaulinės saugaus eismo savaitę mes siekiame iš anksto atkreipti dėmesį į šią problemą.“

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet Europos keliuose žūsta 30 tūkst. žmonių (2012 m. – 28 tūkst.), iš jų vidutiniškai 21 % pėsčiųjų, 7 % dviratininkų, 18 % motociklininkų ir mopedų vairuotojų. Iš žūstančių pėsčiųjų 70 % žūsta miestų teritorijose. Yra ko nerimauti – per pastarąjį dešimtmetį eismo įvykiuose žuvusių pėsčiųjų skaičiaus sumažėjimas nebuvo proporcingas visų žūčių keliuose skaičiaus sumažėjimui. Kone kas antras žuvęs keliuose miestų teritorijose yra pėsčiasis arba dviratininkas.

REKLAMA

Pavojų pėstiesiems ir dviratininkams miestų teritorijose kelia tai, kad trūksta jiems atskirtų juostų, transporto priemonės važiuoja dideliu greičiu, o eismo dalyviai elgiasi nesaugiai. Už eismo saugą atsakomybė tenka visiems – elgtis atsakingai ir pagarbiai privalo tiek pėstieji, tiek dviratininkai, tiek automobilių vairuotojai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų