REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuomet visame pasaulyje buvo renkami geriausi restoranai, Lietuvoje trečiadienį, išrinktas Atsakingiausias Lietuvos restoranas. Juo tapo restoranų grupė Fortas su restoranu „Terrazza“. Atsakingiausias Lietuvos restoranas 2013 išrinktas už didžiausią pažangą, skaidrumą bei sąžiningą požiūrį į klientą.

Kuomet visame pasaulyje buvo renkami geriausi restoranai, Lietuvoje trečiadienį, išrinktas Atsakingiausias Lietuvos restoranas. Juo tapo restoranų grupė Fortas su restoranu „Terrazza“. Atsakingiausias Lietuvos restoranas 2013 išrinktas už didžiausią pažangą, skaidrumą bei sąžiningą požiūrį į klientą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitose nominacijose: „Už nykstančių žuvų atsisakymą ir nuoseklų vietinių ūkininkų produkcijos naudojimą“ – apdovanotas restoranas „Brasserie de Verres en Vers“ (restoranas atsisakė rajos, melsvauodegio tuno, ungurio – šios rūšys yra ties išnykimo riba). „Už reiklumą tiekėjams bei produktų kokybei ir už skaidrumą prieš visuomenę“ – restoranų tinklas „Kinų rožė“ (vienintelis Lietuvoje kinų restoranų tinklas, nenaudojantis sintetinio skonio stipriklio – natrio glutamato, kitaip dar žinomo, kaip E621).

REKLAMA

Atsakingiausio restorano rinkimai vyko, pirmą kartą Lietuvoje organizuotoje, „LARTA -atsakingas restoranų verslas“ konferencijoje, kurioje spręsti aktualius restoranų lankytojams klausimus susirinko restoranų vadovai, virtuvės šefai ir ūkininkai.

Atsakingiausias restoranas - „Kad gera mėsa neišvažiuotų į užsienį, įsipareigojame kiekvieną mėnesį iš ūkininko supirkti 500 kg mėsos“

Anot Kęstučio Markevičiaus, restoranų grupės „Fortas“ tinklo marketingo vadovo „Atsakingas restoranas neturi būti vienas iš marketinginių triukų, o sąžininga pozicija – jei sakai, taip ir daryk, o jei darai – tai informuok. Čia yra neginčijama restoranų verslo ateitis.“ Restoranų grupė Fortas ir jų valdomas restoranas „Terrazza“ nuo 2011 metų vieni aktyviausių atsakingų restorano tinklo narių ypač aktyviai įtraukiantis savo darbuotojus į atsakingo restoranų verslo vystymą. „Terrazza“ gamybos vadovas Arūnas Stoškus neslepia, jog prisiėmus atsakingo restorano įsipareigojimus teko įdėti nemažai pastangų – atsirinkti tiekėjus, rasti abipusiai naudingus sprendimus su ūkininkais, kad užsitikrinti jų žaliavų tiekimą. Restoranų „Fortas“ ir „Terrazza“ valgiaraščiuose tendencingai daugėja sezoninių ir vietinių ūkių produktų, palaipsniui atsisakoma nykstančių žuvų rūšių.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad tavimi pasitikėtų, privalai elgtis atsakingai“

„Pasitikėjimas - mūsų ilgalaikė strategija, kuri pradeda duoti vaisių. Kad tavimi pasitikėtų, privalai elgtis atsakingai tiek rūpindamasis savo personalu, tiek rūpindamasis savo svečiais, tiek skaidriai ir laiku mokėdamas atlyginimus, tiek skaidriai iš geriausių produktų gamindamas valgius. Mums rūpi ką mūsų svečiai valgo, iš kokių produktų ir kaip tai pagaminta. Todėl visiškai atsisakėme produktų savo sudėtyje turinčių GMO, nei viename patiekale nerasite sintetinių pakaitalų, skonio stipriklių ar sintetinių maisto dažiklių. Tai galime užtikrinti, nes viskas gaminama vietoje – jokių pusfabrikačių. Ir mes ne tik taip sakome, o ir darome.” – patirtimi dalinasi restoranų grupės Fortas marketingo vadovas Kęstutis Markevičius.

Atsakingiausias restoranas, bei kiti nominantai atsakingo restoranų verslo srityje, buvo renkami vadovaujantis metinės veiklos rezultatų ataskaita (įsivertinimo anketa), kurią pildė restoranų vadovai ir darbuotojai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų