REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už apsilankymą Rugsėjo 11-osios aukų muziejuje – mokestis

Nukentėjusios šeimos: tai tarsi antausis

Daug Rugsėjo 11-osios aukų šeimų pasipiktino sprendimu apmokestinti apsilankymus Nacionaliniame rugsėjo 11-osios memorialiniame muziejuje, informuoja CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 11-osios aukų ir ugniagesių tėvų ir šeimų bendruomenės atstovė Sally Regenhard apmokestinimo idėją pavadino tikru antausiu.

REKLAMA

„Patriotiški asmenys iš visos šalies atvyksta čia išreikšti savo pagarbą ir mokyti vaikus, o dabar norėdami tai padaryti turės mokėti? Tai nesuvokiama protu. Akivaizdu, kad Niujorko miestas trokšta pinigų ir pelnosi iš turistų. Tačiau versti žmones mokėti pinigus už galimybę gerbti, gedėti ir mokytis yra visiškai kitas aspektas“, – teigė ji.

Rugsėjo 11-osios memorialo kūrimo projekto vadybininkas Anthony Guido teigė, kad tiksli apsilankymo kaina dar nenumatyta, bet gali svyruoti nuo 20 iki 25 dolerių. Aukų šeimų nariai yra atleisti nuo bet kokių mokesčių. Muziejus turėtų būti atidarytas 2014 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Guido, diskutuojant apie galimybę įvesti lankymosi muziejuje mokestį buvo remiamasi kitų šalies institucijų patirtimi – pavyzdžiui, Oklahomos miesto nacionalinio memorialo ir muziejaus lankytojai moka 12 dolerių.

Tačiau tarp aukų šeimų yra ir pritariančių tokiam sprendimui. Charlesas Wolfas, iš kurio nelaimė atėmė žmoną, teigė, kad mokestis būtinas, jei norima sukurti ir išlaikyti tikrai gražų ir tinkamą paminklą aukoms.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų