REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Prancūzijoje buvo sužaisti likę 35 turo „Ligue 1“ mačai. Jame netikėtai du taškus prarado Paryžiaus „Saint-Germain“ klubas, kuris namuose 1-1 sužaidė su „Valenciennes“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA

PSG vartus šiose rungtynėse saugojo atsarginis vartininkas Nicolasas Douchezas, kadangi pagrindinis vartų sargas Salvatore Sirigu yra diskvalifikuotas dviems mačams. Šias rungtynes dėl diskvalifikacijos praleido ir Davidas Beckhamas.

REKLAMA

Pirmą pavojingą ataką sukūrė „Valenciennes“ klubas, kai po standartinės situacijos kamuolys praskriejo visai šalia virpsto.

14 mačo minutę puikų šansą turėjo Zlatanas Ibrahimovičius, bet švedui nepavyko sėkmingai perkelti kamuolio per vartininką. Po kelių minučių galingai smūgiavo Javieras Pastore, tačiau „Valenciennes“ vartų sargas sugebėjo atlaikyti šį smūgį.

Šiame mače pasitvirtino nerašyta taisyklė – „neįmuši tu – įmuš tau“, kadangi 17 minutę „Valenciennes“ išsiveržė į priekį. PSG vartininkas N.Douchezas atlaikė stiprų Vincento Aboubakaro smūgį, bet pirmas prie kamuolio buvo Gaelas Danicas, kuris ir įmušė įvartį.

REKLAMA
REKLAMA

PSG gan greitai galėjo išlyginti rezultatą, bet Maxwellas smūgiavo šalia vartų, o vienas prieš vartininką išbėgęs Ezequielis Lavezzi nesugebėjo jo įveikti. Įpusėjus kėliniui šalia virpsto smūgiavo ir PSG gynėjas Thiago Silva.

Praėjus dar apie dešimt minučių, T.Silva ir vėl atliko pavojingą smūgį, tačiau ir šį kartą kamuolys praskriejo šalia vartų. Kėlinio pabaigoje PSG sulaukė skaudaus smūgio, kadangi T.Silva prieš save išvydo raudoną kortelę ir „Valenciennes“ įgavo kiekybinį pranašumą. Po šio incidento Carlo Ancelotti pasodino Jeremy Menezą ir į aikštę išleido gynėją Alexą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrąjį kėlinį PSG stengėsi pradėti aktyviai ir, nepaisant vieno žaidėjo deficito, Paryžiaus klubas žaidė gan pavojingai. Visgi „Valenciennes“ sėkmingai gynėsi ir kartais pavojingai kontratakuodavo, tačiau sužaidus daugiau nei valandą įvarčių nebuvo.

66 mačo minutę PSG vartininkas N.Douchezas įspūdingai atlaikė stiprų varžovų smūgį. Kitoje aikštės pusėje gerą progą turėjo Z.Ibrahimovičius, tačiau puolėjas ir vėl nepataikė į vartus.

Mačui artėjant link pabaigos, PSG vis dažniau būdavo varžovų aikštės pusėje ir 83 minutę jiems pavyko išlyginti rezultatą, kai po kampinio įvartį galva pelnė Alexas.

REKLAMA

Iki mačo pabaigos abi komandos spėjo dar po kelis kartus suteikti darbo vartininkams, tačiau daugiau įvarčių šiame mače nebuvo ir komandos pasidalino po tašką. Po jo PSG su 74 taškais liko pirmoje vietoje ir 7 taškais lenkia „Marseille“ klubą.

 

Kitame mače svarbią pergalę iškovojo Liono „Olympique“ klubas, kuris svečiuose 3-0 nugalėjo „Nancy“ ekipą. „Lyon“ klubas visus tris įvarčius įmušė antrajame kėlinyje. Du kartus pasižymėjo puolėjas Bafetimbi Gomisas ir vieną pridėjo Yoannas Gourcuffas. Po šios pergalės „Lyon“ su 63 taškais išliko trečioje vietoje.

REKLAMA

Į ketvirtą vietą pakilo „Nice“ (60 tšk.) klubas, kuris taip pat 3-0 nugalėjo „Rennes“ ekipą. Ten du įvarčius pelnė Dario Cvitanichas ir vieną įmušė Ericas Bautheacas.

35 turo rezultatai:

PSG 1 – 1 „Valenciennes“

17‘ [0 – 1] Gael Danic

43‘ Thiago Silva (PSG) – raudona kortelė

83‘ [1 – 1] Alex

„Nancy“ 0 – 3 „Lyon“

48‘ [0 – 1] Bafetimbi Gomis

80‘ [0 – 2] Yoann Gourcuff

89‘ [0 – 3] Bafetimbi Gomis

„Rennes“ 0 – 3 „Nice“

52‘ [0 – 1] Dario Cvitanich

71‘ [0 – 2] Dario Cvitanich (11 m)

84‘ [0 – 3] Eric Bautheac

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų