REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijos „Microsoft“ antros kartos planšetiniai kompiuteriai „Surface“ gali būti pristatyti birželio 26–28 dienomis, praneša populiarus taivaniečių leidinys „DigiTimes“, tradiciškai nurodydamas savo anoniminius šaltinius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiomis dienomis vyks konferencija „Build Developer Conference 2013“, kurią organizuoja programinės įrangos milžinė, taigi naujų produktų pristatymo vieta yra labiau nei tinkama. Beje, šaltinis tvirtina, kad komponentus naujos kartos „Surface“ planšetiniams kompiuteriams „Microsoft“ partneriai pradėjo tiekti dar 2012 metų pabaigoje, taigi naujojo gaminio pristatymui praktiškai niekas negali sutrukdyti.

REKLAMA

Tiesa, vadinti naujais būsimus planšetinius kompiuterius gana sunku, kadangi principinių architektūrinių „Surface“ pokyčių ekspertai nelaukia. Kol kas pagrindine būsimų mobilių įrenginių naujove vadinami mažesnės įstrižainės ekranai, kurie sudarys nuo 7 iki 9 colių (17,5 iki 22,5 cm). Procesorius ir toliau tieks kompanijos „Intel“ bei „nVidia“, ekranus – LG ir „Samsung“, tuo tarpu surinkimu užsiims „Pegatron Technology“.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia pažymėti, kad kompanija „Microsoft“ išlieka labai atsargi vertindama „Surface“ pardavimų lygį, atitinkamai ir užsakymų dydis nėra didelis. Pirmos kartos planšetiniai kompiuteriai, kaip buvo prognozuojama iš pradžių, turėjo būti išplatinti 3–4 mln. vienetų tiražu.

Vietoj to JAV ir kai kuriose kitose šalyse buvo realizuota tik 1,5 mln. „Surface“ planšetinių kompiuterių, iš kurių 1 mln. – „Surface RT“ su „nVidia ARM“ procesoriais ir 500 tūkst. „Surface Pro“ su „Intel“ procesoriais ir operacine sistema „Windows 8 Pro“. Antra vertus, artimiausiais mėnesiais turėtų prasidėti „Surface“ prekyba visame pasaulyje, taigi tikėtina, kad dar ne viskas prarasta.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų