REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Supykęs dėl merginos perrėžė kaklą?

Kaimynai tvirtina, jog daugelio kivirčų iniciatoriumi būdavo būtent 15-metis

Kauno Nepilnamečių tardymo izoliatorių kol kas trims mėnesiams papildė dar vienas paauglys – 15-metis Kupiškio rajono gyventojas. Jis įtariamas Tiltagalių kaime (Panevėžio raj.) nužudęs to paties rajono Geležių kaime gyvenusį Mindaugą N. (20 m.).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Panevėžio apygardos prokuratūra, miesto apylinkės teismas, patenkino prokurorės Sandros Povilonienės prašymą paskirti pačią griežčiausią kardomąją priemonę ir leido nepilnametį suimti 3 mėnesiams.

REKLAMA

Ikiteisminiam tyrimui dėl nužudymo vadovaujanti Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė sakė, kad buvo prašoma skirti griežtą kardomąją priemonę, nes labai sunkiu nusikaltimu – gyvybės atėmimu įtariamas nepilnametis buvo pasislėpęs, be to, penkiolikametis jau kartą teistas, neseniai baigti dar 6 ikiteisminiai tyrimai dėl jo įvykdytų vagysčių.

Už žmogžudyste nepilnamečiui maksimali gresianti bausmė – 10 metų nelaisvės.

Konfliktas dėl draugės

Šiurpi žmogžudystė Tiltagalių gyvenvietėje įvykdyta per jaunimo išgertuves. Pirminiais duomenimis, keletas aplinkinių kaimų jaunuolių susirinkę pas vieną šiame kaime gyvenančią merginą gėrė svaiginamuosius gėrimus. Vietiniai tvirtina, jog šioje sodyboje dažnai vykdavo linksmybės. Tą naktį kartu su kitais vakarojo ir gretimame Kupiškio rajone, Subačiaus seniūnijoje, Skverbuose gyvenantis ir visur dalyvauti mėgėjas 15-metis.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbama, jog konfliktas tarp jo ir Mindaugo kilo po to, kai kažko susipyko abiejų draugės. Įširdęs paauglys ėmė kabinėtis prie Mindaugo, o šiam nesileidus į kalbas, išsitraukė peilį ir rėžė juo vaikinui per kaklą. Mindaugas akimirksniu paplūdo kraujais.

Draugai tuoj pat iškvietė medikus ir, nelaukdami kol jie atvyks, kad būtų greičiau, įsodino Mindaugą į automobilį ir vežė jį perduoti atvažiuojančiam medikų ekipažui. Tačiau visos pastangos išgelbėti sunkiai sužeisto jaunuolio gyvybę buvo bergždžios – pakeliui į ligoninę jis mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaimo siaubas

Tuoj po įvykdyto nusikaltimo 15-metis pasislėpė. Policijos pareigūnai sugaišo trejetą parų, kol pagaliau, motinos pagalba, sužinojo kur jis slepiasi ir įtariamąjį suėmė. Paauglys, aišku, buvo pasislėpęs netoli namų Skverbuose. Pas jį pareigūnai rado ir nusikaltimo įrankį, surinko ir kitus įkalčius.

Beje, vaikinukas jau teistas, kaime gerai žinomas kaip vagišius ir mušeika. Toks pat ir metais vyresnis brolis, kuris šiuo metu jau atlieka bausmę Kauno Nepilnamečių pataisos namuose-tardymo izoliatoriuje. Abiems paauglims iškeltos kelios bylos, jie įtariami vagystėmis, kaltinami chuliganizmu. Penkiolikmetis taip pat jau yra bausmę atlikęs tuose pačiuose pataisos namuose ir laisvėje – kol įvykdė naują nusikaltimą – praleido vos kelias dienas.

REKLAMA

Trečiasis brolis, lankęs Subačiaus gimnazijos septintą klasę, buvo išsiųstas mokytis į Panevėžio specialiąją mokyklą. Šioje mokymosi įstaigoje buvo likusi tik trečią klasę lankanti sesutė, tačiau praėjusią savaitę mergaitė pamokose pasirodė sumušta. Tad po medikų apžiūros ir pokalbio su motina nuspręsta mergaitę perkelti į vaikų globos namus.

Kaimo žmonės pasakoja, kad pas Skvebuose gyvenančią motiną vaikai persikėlė maždaug prieš metus. Iki tol jie gyveno Šilutėje, vaikus augino močiutė, kuri pernai pavasarį mirė.

REKLAMA

Apsigyvenus kaime šiems vaikams, ramybės nebeliko: iš kiemų ir namų ėmė dingti daiktai, dažnai kildavo konfliktai ar muštynės, kuriose būtinai dalyvaudavo ir broliai. Kaimynai tvirtina, jog daugelio kivirčų iniciatoriumi būdavo būtent 15-metis.

Šeima buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sarašą.

Traukė draugai

Nužudytasis Mindaugas kartu su motina į Geležius atsikėlė dar būdamas pradinukas. Tačiau prieš keletą metų motina sukūrė naują šeimą ir išsikėlė gyventi į kitą kaimą, o nepilnametį sūnų paliko auginti savo buvusiam sugyventiniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patėvis stengėsi kaip galėjo, kad berniukui nieko netrūktų. Tačiau prieš keletą metų žvejodamas vyras nuskendo ir jaunuolis liko vienas.

Vaikinas liko gyventi patėvio name, tačiau į jo namus vis dažniau ėmė užsukti išgerti mėgstantys draugai. Neapsikentę girtuoklių tikrieji Mindaugo patėvio vaikai liepė jam ieškotis kito būsto.

Kad jo globotinis galėtų užsidirbti, patėvis jam buvo nupirkęs pjūklą, tad jaunuolis dažnai darbuodavosi miške, padėdavo kaimynams supjauti malkas. Neseniai jis pradėjo tvarkytis dokumentus našlaičio pašalpai gauti.

Pasak Geležių kaimo gyventojų, Mindaugas buvo mandagus ir paslaugus vyrukas, iš paskutiniųjų mėgino kabintis į gyvenimą, planavo gavęs našlaičio pašalpą įsigyti nuosavą stogą. Deja, svajonei buvo nelemta išsipildyti.

Aura JARAITĖ

AKISTATA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų