REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Natalija KONDROTIENĖ Vakar Šiaulių universiteto Gamtos mokslų fakulteto Botanikos sode nuo ryto aidėjo jaunimo balsai – Motinos dienos proga buvo pasodinta per šimtą medžių.

REKLAMA
REKLAMA

Botanikos sode žvangėjo kastuvai, barškėjo kibirai, čiauškėjo akcijos „Sodinu medį“ dalyviai. Per šimtą moksleivių sodo darbuotojai kvietė ne tik pažiūrėti, kaip teisingai iškasamas medelis, bet ir pervežamas, paruošiamas sodinti. Naujai kuriamame parke šaknis įleis per 100 vaikų pasodintų medžių.

REKLAMA

Akcijoje dalyvavo Centro pradinės, Vijolių vidurinės mokyklų, Gegužių progimnazijos, universiteto gimnazijos ir kitų mokyklų atstovai, universiteto bibliotekos, Socialinių mokslų, Edukologijos fakultetų studentų atstovybės.

Universiteto bibliotekos darbuotojai pernai Motinos dienai sodino berželius, šiemet – tujų alėją. Pasodinta apie šešios dešimtys tujų.

Jaunimas kėlė tujas iš priekabos ir saugiai statė į iškastas duobes, sodo darbuotoja parodė, kaip teisingai ištiesinti šaknis, užberti žemių, truputį suslėgti ir, užpylus vandens, visiškai užkasti šaknis. Vaikinai juokavo, kad toks darbas labai neįprastas ir nėra lengvas. Merginos ragino greičiau užkasti šaknis, kol jos neapdžiuvo. Prie jų prisijungė ir pradinių klasių moksleiviai, kuriems buvo pasakojama apie medžių sodinimą, tik kastuvai jiems nebuvo patikėti.

„Pirmą kartą sodinu medžius. Reikia žinoti, kaip tai daryti teisingai. Tikiuosi, kad prigis“, – sakė gimnazistas Rokas. Jam už nugaros su kibiru vandens stovėjęs klasės draugas prisipažino medžius sodinantis taip pat pirmą kartą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų