REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Janina ŠAPARNIENĖ

Prieš kurį laiką „Pakruojo kraštas“ rašė apie dalį Mažeikonių kaimo, pradėjusio skęsti, nutiesus naujas vandentiekio ir nuotekų trasas ("Mažeikonius skandina drenažas“, 2013-04-19). Trasų tiesėjams teks jas atkasti ir patikrinti, kurioje vietoje galėjo būti pažeistas drenažas bei likviduoti gedimą.

REKLAMA
REKLAMA

Skandino ne polaidis?

Apie problemą pirmoji prabilo garbaus amžiaus Mažeikonių gyventoja Stanislava Kazokaitienė – ėmė tvinti aštuonbučio, kuriame gyvena moteris, rūsys. Pensininkė, gelbėdama sandėliuke sukrautas atsargas, buvo priversta nusipirkti elektrinį vandens siurblį ir pumpuoti į vidų beplūstantį vandenį.

REKLAMA

S. Kazokaitienė spėjo, kad dėl bėdos kaltas ne pavasarinis polaidis: keliasdešimt metų rūsys netvino. Vanduo pradėjo veržtis į jį, nutiesus vandentiekio ir nuotėkų trasas. Mažeikonietės nuomone, tiesėjai sugadino drenažą.

O įstaigų atstovai kaltę vertė kaip tik polaidžiui. UAB „Pakruojo vandentiekis“ projektų vadovas Dainius Jurgaitis pripažino, kad tiesiant trasą, vienoje vietoje drenažas buvęs pažeistas, bet jau seniai buvęs sutvarkytas. Ir rūsys dėl to tvinti negalįs.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio skyriaus vedėjas Juozas Pupinis lūkuriavo, kol baigsis polaidis. O jei į aštuonbučio rūsį ir tada vanduo tebesiverš – ketino ieškoti lauko drenažo gedimo ir pinigų jam remontuoti.

Polaidis baigėsi. S. Kazokaitienės bėdos – ne: vandenį teko pumpuoti ir kitą savaitę. Tą laiką, kuriam (ilgiau nei savaitei) jos prašymas atgulė Savivaldybės Strateginės plėtros ir statybos skyriuje. Pensininkė „Pakruojo kraštui“ guodėsi, jog bijo ir skaičiuoti, kiek reikės mokėti už elektrą.

Taisys darbų broką

Komisija į Mažeikonius susiruošė praėjusį ketvirtadienį.

Tą pačią dieną merės pavaduotojas Romas Medzveckas pakvietė į pasitarimą trasas tiesusios UAB KRS atstovus dėl vandentvarkos projekto defektų šalinimo Mažeikoniuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Medzveckas redakcijai sakė, kad KRS atstovai įpareigoti per šią savaitę atkasti trasas kai kuriose vietose ir patikrinti, ar nesugadintas drenažas, pažeistą sutvarkyti.

„Buvo pasirūpinta išvalyti užsikimšusią pralaidą netoli aštuonbučio, dabar gretimame lauke vanduo nebesikaupia. Pakruojo seniūnas rūpinasi leidimu nupjauti medį netoli namo – numanoma, kad jo šaknys bus suardžiusios drenažą“, – redakciją informavo R. Medzveckas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų