REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Brigita Virbalytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Kanojininkas Jevgenijus Šuklinas ir šį sezoną nestokoja ambicijų. Trokšdamas naujų iššūkių ir pagelbėti karjerą planavusiam baigti Tomui Gadeikiui, olimpinis vicečempionas sėdo ir į dvivietę kanoją.

REKLAMA
REKLAMA

Ar šis eksperimentas pasiteisins, turėtų paaiškėti jau greitai – kitą savaitę įvyks pirmasis pasaulio taurės etapas.

REKLAMA

Nuo lietuviškos žiemos kanojininkai J. Šuklinas ir T. Gadeikis slėpėsi treniruodamiesi Portugalijoje ir Kroatijoje. Tačiau ir čia oro sąlygos nelepino – kaip ir penktadienį Trakuose, kone kasdien treniruotėse merkė lietus.

Neolimpinėje 200 metrų distancijoje iki šio sezono dvivietę kanoją kartu su Raimundu Labucku irklavęs ir pasaulio bei Europos čempionu tapęs T. Gadeikis dabar J. Šuklino porininkas dvivietėje. Drauge jie plaukia 5-is kartus ilgesniame nuotolyje. Be to, sportininkai kartu treniruojasi ir vienvietėmis kanojomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Su porininku visai neblogai mums sekasi. Jei distancija būtų 500 metrų, mums labai tiktų. [...] Vieną dieną sekasi geriau, kitą – sunkiau“, – kalbėjo olimpinis vicečempionas.

„Seniai jau galvojome pabandyti šitą variantą. Pabandėme, visai neblogai išeina. Parodys varžybos. Psichologiškai gal sunkiau persiorientuoti, bet įgimtos sprinterio savybės niekur nedingsta“, – sakė pasaulio ir Europos čempionas T. Gadeikis.

Naująjį J. Šuklino ir T. Gadeikio duetą savaitgalį galima bus išvysti Trakuose vyksiančiose Lietuvos baidarių ir kanojų taurės varžybose. Sportininkai individualiai varžysis ir 200 metrų distancijoje.

Tuo tarpu buvęs T. Gadeikio porininkas Raimundas Labuckas ir toliau irkluos 200 metrų nuotolyje su naujuoju partneriu Jevgenijumi Kuračionaku.

Rimtesnis jėgų išbandymas J. Šuklino ir T. Gadeikio laukia kitą savaitę Vengrijoje vyksiančiame pirmajame pasaulio taurės etape.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų