REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naudingiausias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) krepšininkas Gediminas Orelikas pirmuosius taškus pelnė tik ketvirtajame kėlinyje, o Prienų „Prienų“ komandai nepavyko žengti antrojo žingsnio LKL bronzos medalių link. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai svečiuose sugebėjo panaikinti septyniolikos taškų deficitą, tačiau galiausiai po pratęsimo 82:84 (20:20, 13:20, 17:22, 22:10, 10:12) nusileido Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams, kurie išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą - 1:1.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiosios serijos rungtynės pirmadienį vyks Prienuose.

Vos devyniese į uostamiestį atvykę „Prienų“ krepšininkai nebuvo linkę kapituliuoti anksčiau laiko ir Siimo-Sanderio Vene bei Gintaro Kadžiulio tikslių metimų dėka ne tik neleido aikštės šeimininkams atitrūkti, bet ir patys išsiveržė į priekį. Po dar vieno S.Vene dvitaškio prasidėjus priešpaskutinei ketvirčio minutei Virginijaus Šeškaus auklėtinių persvara pasiekė keturis taškus (18:14), tačiau Giedriaus Gusto ir Lauryno Mikalausko rezultatyvios atakos padėjo klaipėdiečiams išlyginti rezultatą – 20:20.

REKLAMA

Penkis taškus iš eilės pelnęs Artūras Milaknis antrjoo ketvirčio pradžioje vėl sugrąžino pranašumą prieniškiams (25:20), tačiau spurtu 8:3 atsakę „Neptūno“ krepšininkai vėl atstatė pusiausvyrą – 28:28. Netrukus dvitaškius pataikė L.Mikalauskas ir Martynas Mažeika, o į priekį jau išsiveržė aikštės šeimininkai – 32:28. Kėlinio pabaigoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai dar labiau nutolo ir įpusėjus susitikimui klaipėdiečiai buvo priekyje rezultatu 40:33.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiojo kėlinio pradžioje „Prienų“ klubo žaidimas ėmė visiškai byrėti. Beviltiškai kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėdami prieniškiai sužaidus tris minutes jau turėjo trylikos taškų deficitą – 35:48. Po Arno Butkevičiaus dvitaškio likus žaisti tris minutes „Neptūnas“ dar labiau nutolo (59:44), o prieš lemiamą ketvirtį turėjo dvylikos taškų pranašumą – 62:50.

Į lemiamą spurtą kilę prieniškiai po A.Milaknio tritaškio įpusėjus kėliniui sumažino atsilikimą iki šešių taškų (62:68), o po dar vieno spurto 5:0 komandas jau teskyrė vos taškas – 67:68. Valdas Vasylius likus kiek daugiau nei minutei vėl leido klaipėdiečiams įgyti dviejų taškų pranašumą (72:70), tačiau Gediminas Orelikas išlygino rezultatą – 72:72. Paskutinės abiejų komandų atakos tikslo nepasiekė ir ekipoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimo metu kova ir toliau vyko taškas į tašką. Prasidėjus priešpaskutinei minutei rezultatas vėl tapo lygus (80:80), tačiau Vytautas Šarakauskas pelnė tris taškus iš eilės ir likus žaisti pusę minutės Klaipėdos komandos sirgaliai galėjo kiek lengviau atsikvėpti – 83:80. Per likusį laiką svečiams išsigelbėti jau nepavyko ir „Neptūnas“ iškovojo pirmąją pergalę serijoje rezultatu 84:82.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų