REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš Kauno apylinkės teismą penktadienį stojo žuvusio Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo sūnus Degis, kuris kaltinamas tuo, jog dalyvavo organizuotos nusikaltėlių grupės, užsiimančios Lietuvos Respublikos pasų klastojimu, veikloje.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su Vilniuje gyvenančiu D.Dudajevu į teisiamųjų suolą sėdo trys bendrininkai iš Kauno: 37 metų Alius Jankauskas, 25-erių metų Dainius Ivaška bei 26-rių Nerijus Moncevičius, pranešė portalas lrytas.lt.

REKLAMA

Vyrai kaltinami tuo, jog veikdami organizuotoje grupėje dideliais kiekiais klastojo dokumentus, taip pat neturėdami tikslo platinti laikė narkotines medžiagas, jiems taip pat inkriminuojamas antspaudo, spaudo, dokumento pagrobimas arba disponavimais jais. Tarp kaltinimų taip pat yra įrangos antspaudams, spaudams, dokumentams ar griežtos atskaitomybės blankams klastoti gaminimas, laikymas, gabenimas, siuntimas ar realizavimas.

Visi kaltinamieji yra laisvėje, kitoje byloje suimtas tik N.Moncevičius.

Penktadienį į teismo posėdį atvyko visi teisiamieji, tačiau dėl advokatų užimtumo byla nebuvo pradėta nagrinėti iš esmės.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos ir Gruzijos pilietybes turintis D.Dudajevas buvo sulaikytas 2011 metų kovą Kaune. Po ilgai trukusio tyrimo jį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Operatyvinės veiklos grupės pareigūnai.

Pasieniečiai automobilyje, kuriuo iš Kauno į Vilnių vyko buvusios Čečėnijos prezidento sūnus, rado septynis padirbtus Lietuvos respublikos piliečio pasus. Įtariama, kad D.Dudajevas Kaune padirbtus dokumentus gabeno sostinėje gyvenantiems gruzinams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų