REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Kubilius: apie jokį skilimą negirdėjau

Pirmininko rinkimuose V. Landsbergį įveikęs ekspremjeras įsitikinęs, kad TS-LKD pakankamai brandi partija

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) ir toliau vadovaus ekspremjeras Andrius Kubilius. Jis rinkimuose nugalėjo europarlamentarą Vytautą Landsbergį.

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) ir toliau vadovaus ekspremjeras Andrius Kubilius. Jis rinkimuose nugalėjo europarlamentarą Vytautą Landsbergį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuris liberalesnis?

– Prieš TS-LKD pirmininko rinkimus buvo pasigirdę prognozių, kad laimėjus V. Landsbergiui partija skils. Dėl kokių priežasčių atsirado tokių nuomonių? – „Balsas.lt savaitė“ paklausė A. Kubiliaus.

REKLAMA

– Nėra tekę tokių nuomonių partijoje girdėti. TS-LKD yra pakankamai brandi partija, kad joje užtektų vietos skirtingoms nuomonėms ir stiprioms asmenybėms.

– Ar teisinga kai kurių analitikų reiškiama nuomonė, kad jūsų pergalė – tai liberalaus sparno pergalė TS–LKD partijoje?

– Mano matymas, kokia galėtų būti partija, yra gal kiek labiau nukreiptas į ateitį, bet nuo vertinimų, kuris iš kandidatų liberalesnis ar konservatyvesnis, susilaikyčiau. Tai bandymas supaprastinti nevienareikšmius ir nevienaprasmius dalykus. Jis neturi realaus pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA

Susivienyti – gera idėja

– Buvo teigiama, kad partijoje po lyderio rinkimų bet kuriuo atveju bus pasikeitimų. Ar tai tiesa ir kuo jie galėtų pasireikšti?

– Suvažiavimai tam ir rengiami, kad vyktų tiek partijos idėjinis ir ideologinis, tiek asmenybių atsinaujinimas. Priešingu atveju pasigirstų kaltinimų sąstingiu ar lyderių neatsinaujinimu.

– Konservatoriams kai kada priekaištaujama, kad neišugdo naujų lyderių, o konkuruoja tik įsitvirtinę politikos mohikanai. Negi taip prastai dirba Jaunųjų konservatorių lyga?

– TS-LKD Lietuvoje yra vienintelė politinė jėga, kurios pirmininką renka visi partijos nariai. Partijos lyderio rinkimuose jau yra dalyvavęs gausus būrys politikų. Tai rodo, kad partija sugeba išauginti ir ugdyti naujus lyderius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunųjų konservatorių lyga tam ir sukurta, kad jaunimas joje galėtų pasisemti politinio darbo patirties, o paskui kaip visaverčiai nariai įsilieti į partijos gyvenimą. Tokių pavyzdžių turime ne vieną.

– Prieš praėjusius Seimo rinkimus konservatoriai stengėsi sutelkti visas dešiniąsias jėgas. Tautininkai galiausiai pasitraukė ir sukėlė partijoje tam tikrą įtampą. Gal jų prisijungimas buvo klaida?

– Brandžios demokratijos šalyse įprasta manyti, kad politinės jėgos būna labiau konsoliduotos pagal tradicines ideologijas, nes nepatenkančios į parlamentą partijos išsklaido rinkėjų balsus. Todėl tebemanome, kad dešiniųjų partijų telkimas nėra bloga idėja.

Manau, įtampą ir atsiskyrimą kur kas labiau lėmė asmeniniai dalykai nei programų ar ideologijų nesuderinamumas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų