REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje įvyko Energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus vadovaujamos derybų grupės ir „Gazprom“ atstovų, vadovaujamų „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojo Aleksandro Medvedevo, susitikimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyko konstruktyvus pokalbis, kuris parodė, kad abi pusės yra pasirengusios siekti apčiuopiamų rezultatų. Susitikime tiek Lietuvos, tiek „Gazprom“ atstovai pristatė savo pozicijas abiem pusėms aktualiais klausimais. Išsakiau mūsų susirūpinimą dėl Lietuvos dujų vartotojams taikomų kainų, kurios neatspindi realios situacijos dujų rinkoje. Ponui A. Medvedevui pasakiau, kad mūsų siekis – stabili ir darni dujų tiekimo sistema, užtikrinanti konkurencingą dujų kainą Lietuvai“, – pažymėjo energetikos ministras J. Neverovičius.

REKLAMA

Pasak ministro, realus dialogas ir derybos su vienintele dujų tiekėja ilgą laiką iš viso nevyko, todėl akivaizdu, kad procesas nebus paprastas ir greitas, pareikalausiantis ne tik daug pastangų iš pagrindinio dujų Lietuvai tiekėjo, bet ir glaudaus bendradarbiavimo su EK.

Buvo sutarta siekti kuo didesnio konstruktyvumo, sprendžiant visus iškilusius klausimus, rašoma pranešime spaudai.

Tai pirmas susitikimas po premjero Algirdo Butkevičiaus sudarytos derybų su Rusijos koncernu „Gazprom“ grupės dėl gamtinių dujų tiekimo Lietuvai sąlygų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų