REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ryšium su teroro aktu Bostono maratono metu, be įtariamo organizatoriaus Džocharo Carnajevo ir studentų iš Kazachstano, kurie neva trukdė atlikti tyrimą, sulaikytas dar vienas žmogus – moksleivis iš Masačusetso Cameronas B. Dambrosio. „Tiesa, su sprogdinimais jis niekaip nesusijęs, tačiau grasino surengsiąs panašius ar netgi galingesnius sprogdinimus, rašo „Eagle Tribune“.

REKLAMA
REKLAMA

Masačusetso valstijos Metueno miesto policija sulaikė 18 metų moksleivį Cameroną B. Dambrosio, įtariamą teroristiniais grasinimais. Jaunuolis save demaskavo pateikdamas įrašus ant „Facebook“ sienos. „Jis reikalavo, kad žmonės užtiltų, kitaip ką nors nužudysiąs. Sakė, kad nesusivaldys ir apie jį ims kalbėti per žinių laidas, kad nėra ko verkti po to, ką jis padarys, nes žmonės to nusipelnė“, – atskleidė įrašų turinį policijos viršininkas Josephas Solomonas.

REKLAMA

Didžiausią nerimą keliantys pranešimai buvo susiję su teroro aktu Bostone, per kurį žuvo trys ir buvo sužeista per 200 žmonių. „Užmirškite sprogimą Bostone, palaukite, ką aš padarysiu! Aš tapsiu įžymus“, – žadėjo moksleivis. Kaip teigė policija, grasinimai nebuvo skirti kam nors asmeniškai, tačiau tai nesutrukdė priimti juos labai rimtai.

„Mes negalime leisti, kad tai įvyktų“, – pasakė J. Solomonas ir kartu pagyrė C. B. Dambrosio klasės draugus, kurie pranešė apie pavojingus pranešimus. „Kaip sakoma, jeigu ką nors matai, pasakyk“, – cituoja policininką „My Fox Boston“.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamojo namuose atlikta krata, paimtas kompiuteris ir „Xbox“ žaidimų konsolė. Išstudijavę moksleivio „Facebook“ puslapį detektyvai rado grasinimų, susijusių su Baltaisiais rūmais, todėl C. B. Dambrosio byla perduota FTB.

Jeigu moksleivio kaltė bus įrodyta, jam gresia kalėjimas iki 20 metų. Kol bus atliekamas tyrimas, žadama jį paleisti tik tuo atveju, jeigu bus duotas 1 milijono dolerių užstatas, informuoja „Eagle Tribune“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų