REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

P.Gražulis: komandiruokite mane į JAV, ir aš surasiu N. Venckienę

Seimas – ne teisėsaugos institucija, todėl ieškoti N. Venckienės į JAV niekas nevyks (atnaujinta 10:35)

Seimo narys Petras Gražulis ketvirtadienį kreipėsi į Seimo Pirmininką Vydą Gedvilą ir prašė leisti įvykdyti Seimo Pirmininko pavedimą Etikos ir procedūrų komisijai surasti Neringą Venckienę.

Seimo narys Petras Gražulis ketvirtadienį kreipėsi į Seimo Pirmininką Vydą Gedvilą ir prašė leisti įvykdyti Seimo Pirmininko pavedimą Etikos ir procedūrų komisijai surasti Neringą Venckienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

atnaujinta 10:35

Seimo pirmininko V. Gedvilo sekretoriato vadovas Egidijus Rumbutis penktadienį tinklalapio balsas.lt žurnalistus informavo, kad Seimo valdyba nepatenkino parlamentaro P. Gražulio prašymo komandiruoti jį į Jungtines Amerikos valstijas ieškoti šioje šalyje N. Venckienės.

REKLAMA

„Seimas – ne teisėsaugos institucija ir neužsiima paieškomis. Seimo narys kreipėsi, bet valdyba jo prašymo nepatenkino“, – sakė E. Rumbutis.

„Seimo nario tikslas vykti ieškoti kito Seimo nario nėra niekaip susijęs su jo tiesioginėmis funkcijomis“, – pridūrė V. Gedvilo sekretoriato vadovas.

Apie Seimo valdybos sprendimą dar nieko nežinojęs P. Gažulis portalui balsas.lt sakė prieš kurį laiką nesėkmingai skambinęs Seimo Pirmininkui V. Gedvilui. „Aš skambinau Seimo Pirmininkui, bet jis nekelia ragelio. Gal ir jis jau dingo“, – šmaikštavo parlamentaras. Tačiau iš portalo žurnalistų sužinojęs, kad jo prašymo Seimo valdyba nepatenkino, P. Gražulis nustebo:

REKLAMA
REKLAMA

„Tai kaip čia, manęs net nepakvietė. Neprašė net paaiškinti. Gaila, kad už akių priėmė sprendimą. Net nežinojau, kad svarstys. Galėjau išdėstyti argumentus. Aš šiek tiek nuliūdęs dėl to.“

Paklaustas, ar ketina dar ko nors imtis, P. Gražulis atsakė apie tai dar galvosiąs. „Aš tikėjausi, kad valdyba mane išleis. Gal būčiau N. Venckienės neradęs Amerikoje, gal kokioj Naujojoj Zelandijoj, gal paskui būčiau į Australiją važiavęs. Būčiau suradęs. Reikėtų pagalvoti, ką dabar daryti. Gal pati atsiras“, – svarstė P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- - - - 

Priminęs, jog grupė Seimo narių kreipėsi į Seimo Pirmininką, kad būtų pradėta N. Venckienės paieška, bet V. Gedvilo pavedimą gavusi parlamento Etikos ir procedūrų komisija (EPK) nusprendusi, kad tai ne jų kompetencija P. Gražulis portalui balsas.lt sakė oficialų raštą V. Gedvilui įteikęs kevirtadienį po EPK posėdžio.

„Aš galvoju, gal galėčiau imtis. Gal mane komandiruotų. Šiandien gavau įdomų elektroninį laišką iš JAV, iš kurio galiu suprasti, kad beveik žinoma, jog ji yra JAV. Turiu ten nemažai pažįstamų, ir manau, gal man pavyktų įgyvendinti misiją, kurios nesugeba atlikti prokuratūra“, – naujienų tinklalapiui balsas.lt aiškino P. Gražulis.

REKLAMA

Jis taip pat sakė sulaukęs ne vieno skambučio telefonu, be to, pasak P. Gražulio, yra ir daugiau prasitarusių, kad N. Venckienė gali būti anapus Atlanto. Seimo narys stebėjosi, kodėl delsia generalinė prokuratūra.

„Labai keista, kad Generalinė prokuratūra nepaskelbė tarptautinės paieškos. Gal čia koks sąmokslas? Jeigu nedirba teisėtvarkos institucijos savo darbo, tai gal mes, Seimo nariai, pradėsime ieškoti, gal geriau dirbsime. Gal tikrai gerą naujieną parvežčiau“, – dalijosi mintimis P. Gražulis.

Ketvirtadienio popietę Seimo Pirmininko atsakymo parlamentaras dar nebuvo gavęs, tačiau sakė manąs, kad tai neturėtų ilgai trukti. „Kadangi tai gana skubu, manau, kad greitai, gal jau šiandien atsakys“, – svarstė P. Gražulis.  

REKLAMA

Atsakymas bus penktadienį

Seimo pirmininko V. Gedvilo sekretoriatas portalo balsas.lt žurnalistams patvirtino, kad parlamentaro P. Gražulio raštas yra gautas.

„Seimo valdyba šį klausimą svarstys penktadienį ryte“, – informavo šaltiniai Seimo Pirmininko sekretoriate.  

V. Vasiliauskas: ji grįš pati ir daluvaus prezidnto rinkmuose

„Drąsos kelio“ frakcijos Seime nario Valdo Vasiliausko teigimu, jau kelios savaitės parlamente nesirodanti N. Venckienė į Lietuvą turėtų grįžti prieš kitais metais vyksiančius Lietuvos prezidento rinkimus, kuriuose turėtų dalyvauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano viena iš versijų yra ta, kad ji išvyko laikinai ir galėtų grįžti prezidento rinkimams. Aš tokią prielaidą darau, nors konkrečių jos planų nežinau, nes neturiu su ja jokio kontakto, kaip ir visi“, – portalui 15min.lt teigė V.Vasiliauskas.

Anot jo, nors anksčiau N. Venckienė yra sakiusi, kad prezidentės posto nesieks, dabar tokia įvykių seka būtų logiška. V. Vasiliauskas pridūrė, kad N. Venckienės siekis užimti šį postą būtų labai suprantamas, nes be ryžtingų prezidento institucijos sprendimų padėtis Lietuvos teisėsaugoje nepasikeis. 

„Drąsos kelio“ atstovo teigimu, tai, kada N. Venckienė grį į Lietuvą, esą priklausys nuo to, ar ji ryšis užsienyje prašyti politinio prieglobsčio ir ar jį gaus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų