REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telefoniniai sukčiai pernai iš gyventojų išviliojo apie 3 mln. litų, o ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo policijai atsiėjo apie 1,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius duomenis ketvirtadienį pateikė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla po Teisingumo ministerijoje surengto pasitarimo telefoninio sukčiavimo problematikos ir prevencijos klausimais.

REKLAMA

„2012 metais aukos taip yra praradusios apie 3 mln. litų, ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo policijai kainavo apie 1,5 mln. litų. Iš viso 2012 metais pradėjome 4,5 tūkst. tyrimų dėl sukčiavimo, iš jų 700 pradėti dėl telefoninio sukčiavimo iš įkalinimo įstaigų. Akivaizdžiai pirmauja Alytaus pataisos įstaiga, pradėta daugiau kaip 600 tokių tyrimų, Marijampolėje – šimtas tyrimų", – sakė R.Požėla.

Tarp galimų priemonių kovai su telefoniniu sukčiavimu svarstomas draudžiamų daiktų patekimo į laisvės atėmimo įstaigas kriminalizavimas vietoj šiuo metu taikomos administracinės atsakomybės, taip pat siūloma telefoninius sukčius traukti baudžiamojon atsakomybėn pagal straipsnius ne dėl sukčiavimo, o dėl turto prievartavimo, taip pat už tokias veikas taikyti didesnes bausmes.

Aiškinamasi galimybė išankstinio apmokėjimo telefono korteles parduoti ne anonimiškai, o registruojant, tik su asmens dokumentu, dar – kad finansų įstaigos apribotų bankines operacijas asmenims, teistiems dėl sukčiavimo, taip pat jų tarpininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų