REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos branduolinių tyrimų centras (CERN), kuriame buvo sukurta WWW (World Wide Web) technologija, be kurios neįmanoma įsivaizduoti šiuolaikinio pasaulio, pranešė grąžinanti pirmajam pasaulyje WWW tinklalapiui originalų URL, arba internetinį adresą.

REKLAMA
REKLAMA

1991 m. rugpjūčio 6 d. į CERN interneto serverį buvo įkeltas ir tapo prieinamas Timo Berneso-Lee kartu su kolegomis parengtas tinklalapis, kuriame buvo skelbiama informacija apie WWW projektą. Dabartiniu požiūriu asketiškame tinklalapyje buvo pateikta informacija apie hiperteksto technologiją, žinios, kaip susikurti ir paskelbti pasauliniame kompiuterių tinkle savo tinklalapį, paaiškinimai, kaip naudotis interneto naršykle ir ieškotis internete rūpimos informacijos.

REKLAMA

Šio tinklalapio kopija visą laiką buvo prieinama CERN serveriuose, tačiau tik dabar buvo nuspręsta grąžinti pirmajam pasaulyje WWW puslapiui originalųjį adresą http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html.

Pasak CERN atstovų, ateityje bus paskelbta ir daugiau su WWW technologijos pradžia susijusių skaitmeninių dokumentų, kurie leistų geriau susipažinti su interneto raida paskutinįjį praėjusio amžiaus dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų