REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Balandžio 30 d. Kauno Ąžuolyne vykusi pirma vieša bėgimo treniruotė sulaukė per 100 entuziastų, kurių ausis sportuojant džiugino vinilines plokšteles sukęs hiphopo kultūros atstovas Motiejus Degree. Prie treniruočių prisidėti nepraleido progos ir dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino.

Balandžio 30 d. Kauno Ąžuolyne vykusi pirma vieša bėgimo treniruotė sulaukė per 100 entuziastų, kurių ausis sportuojant džiugino vinilines plokšteles sukęs hiphopo kultūros atstovas Motiejus Degree. Prie treniruočių prisidėti nepraleido progos ir dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad idėja drauge ruoštis maratonui ar tiesiog atvykti pasportuoti ir gerai praleisti laiką sulaukė tiek kauniečių. Treniruotėmis siekiame moderniai, patraukliai pristatyti bėgimą, kad maratonas ir apskritai bėgimas neatrodytų sunkus ir nuobodus – juk su bendraminčių kompanija žymiai smagiau siekti užsibrėžtų tikslų“, – teigė Algirdas Pukis, renginio „Kauno maratonas 2013” organizatorius.

REKLAMA

Treniruotes vedusi ir su bėgimo technika treniruotės dalyvius supažindinusi Sidnėjaus ir Atėnų olimpinių žaidinių dalyvė, maratono bėgikė bei trenerė Inga Juodeškienė papildydama A. Pukį pabrėžė, kad organizuojamų treniruočių tikslas yra ne tik pasiruošti Kauno maratono bėgimams. Svarbiausia, pasak jos, padėti žmonėms gerai jaustis. „Norime, kad žmonės aktyviau gyventų, daugiau bėgiotų Lietuvoje, ypač Kaune“, – teigė I. Juodeškienė

REKLAMA
REKLAMA

„Smagu bėgioti su muzika, o ir šiandien Ąžuolyne nuotaika labai gera! Džiaugiuosi šia iniciatyva, nes vienam bėgioti liūdna, o kartais ir ryžto pritrūksta. Galiu pasakyti, net ir nesiruošiantiems bėgti Kauno maratone tai – puiki ir sveika pramoga, verta pisijungti“,  – įspūdžius po pirmos treniruotės pasakoja dainininkas Mino.

Bėgimas už gimtąjį miestą

Prie maratono prisidėjęs dainininkas Mino pasakojo, jog intensyviau bėgioti pradėjo prieš penkerius metus. Tris kartus dalyvavęs Pajūryje vykstančiuose bėgimuose (6 km distancijose) jis teigia, kad dvejoti, kur šiemet bėgti, neprireikė:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bėgsiu už gimtąjį miestą – Kauną. Nors bėgioju jau kuris laikas, Kauno maratono 10 km bėgimas man bus didelis iššūkis – tokio ilgio distancija man – pirmas kartas.“

Ir su šypsena pridūrė: „Šiose bendraminčių treniruotėse dalyvausiu ir ateityje.“

Drauge treniruotis smagiau

„Treniruojuosi maratonui kartu su draugu – vienai bėgioti liūdna. Šios treniruotės suteikė galimybę pabendrauti su daugiau bendraminčių ir gauti profesionalų patarimų“, – teigė bėgimui besiruošianti kaunietė Jolanta.

Treniruotėmis džiaugėsi ne tik besiruošiantys startui „Kauno maratonas 2013”, tačiau ir pavasarį aktyvesnį gyvenimo būdą pradėję kauniečiai. Draugės Ieva ir Roberta teigė, kad treniruotė po visos dienos sėdimo darbo buvo kaip atgaiva. Kartu planuoja dalyvauti ir kitose treniruotėse, nors kol kas bėgti „Kauno maratonas 2013“ neplanavo: „Čia sportuoti buvo malonu, juk nebūtina siekti rezultatų, svarbiausia gerai praleisti laiką gryname ore.“

REKLAMA

Organizatoriai stebins ir ateityje

Viešos treniruotės Kaune vyksta tris kartus per savaitę visą vasarą Kauno Ąžuolyno parke: antradieniais, ketvirtadieniais nuo 18 val. bei šeštadieniais nuo 11 val.

Nemokamas treniruotes kauniečiams dovanoja dviejų pagrindinių Lietuvos maratonų – „Kauno maratonas 2013” ir „Danske Bank Vilniaus maratonas“ organizatoriai, kurie tikisi, kad jos padės dalyviams tinkamai pasiruošti abiem renginiams, kurių pirmasis vyks birželio 9, o antrasis – rugsėjo 15 dieną. Pirmą treniruotę su muzika pristatę organizatoriai teigia, kad staigmenų treniruočių metu bus ir ateityje.

REKLAMA

„Kauno maratonas – daugiau nei bėgimas!“

„Kauno maratonas 2013” – tai pirmas kasmetinis, tarptautinis maratono bėgimas Kaune, vyksiantis birželio 9 dieną Kaune.

Maratono organizatoriai – VšĮ „Kauno maratono klubas“ – tikisi, kad „Kauno maratonas“ taps vienu iš dviejų didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje bei didžiausia sporto švente Laikinojoje sostinėje ir laukia daugiau nei 2000 dalyvių iš Lietuvos bei užsienio.

„Kauno maratonas“ skirtas visiems, nepaisant amžiaus, profesijos, įsitikinimų ar fizinio pasirengimo. Tai sporto šventė, kurios tikslas suvienyti miestiečius ir sporto entuziastus, skatinti socialinį ir fizinį aktyvumą, formuoti sveikos gyvensenos tradicijas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdami į kiekvieno pasirengimą, „Kauno maratone“ galima rinktis prestižine laikomą maratono distanciją, pusės maratono, 10 km bėgimus ar komandinę „Gera dovana“ estafetę. Ypatingas dėmesys skiriamas komandiniam bėgimui – skaitlingiausia komanda, bendrai įveikusi daugiausia kilometrų, bus apdovanota Kauno miesto mero taure.

Numatytas maratono trasos maršrutas: Žalgirio arena – Karaliaus Mindaugo prospektas, Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltas, Aleksoto g., Rotušės aikštė, A. Jakšto g., Pilies g., Santakos parkas, Prieplaukos krantinė, Nemuno krantinė iki A. Juozapavičiaus pr., Karaliaus Mindaugo prospektas, Nemuno sala.

REKLAMA

Šeimoms ir patiems mažiausiems, linksmiausiems bei azartiškiausiems skiriamas linksmasis „Tichės“ šeimų 1,2 km arba 3,6 km bėgimas Nemuno saloje. Čia taip pat vyks įvairūs renginiai, koncertai, mugės, bus vedamos paskaitos, treniruotės, skleidžiama informacija apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai.

Renginio globėjai – visų laikų geriausias Lietuvos lengvaatletis Virgilijus Alekna, Kauno miesto savivaldybė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Registruotis į renginį galima čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų