REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusiam „Barcelona“ ir Londono „Chelsea“ komandų nariui Deco kurį laiką gali tekti atsisveikinti su futbolu. Paaiškėjo, kad portugalas, vilkėdamas Brazilijos „Fluminense“ ekipos marškinėlius, vartojo dopingą. Tai patvirtino tyrimo rezultatai, kurie, deja, buvo teigiami.

REKLAMA
REKLAMA

35 metų futbolininko kraujyje aptiktas furozemidas. Šis vaistas yra nuo širdies nepakankamumo ir edemos, tačiau tarptautinė antidopingo agentūra šį preparatą priskyrė prie nelegalių, kadangi jis padeda užmaskuoti kitų draudžiamų preparatų vartojimą.

REKLAMA

Deco teigimu, jis vartojo tik vitamino papildus, kuriuos, kaip bebūtų keista, pirko ne vaistinėje. Brazilijos spauda pranešė, kad portugalas yra pasiruošęs bylinėtis teisme su įmone, jam pardavusia nelegalų preparatą.

Ne vienerius metus Europoje žaidęs futbolininkas po padidinamuoju stiklu pateko kovo 30 dieną, po rungtynių su „Boavista“ ekipa. Tuomet saugas aikštėje pasirodė tik po keitimo, bet žaidė taip, tarsi jaunystėje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau antras dopingo skandalas Brazilijoje. Prieš dvi savaites draudžiamo preparato rasta ir „Vasco da Gama“ nario Carloso Alberto kraujyje. Jei futbolininkams savo tiesos įrodyti nepavyks, jų laukia ilgos diskvalifikacijos.

Praėjęs sezonas Deco buvo geriausias nuo pat „Barcelona“ komandos laikų. Per sužaistas 21 rungtynes portugalas pasižymėjo keturis kartus. Paskutinį kartą daugiau įvarčių futbolininkas buvo įmušęs tik 2006-2007 metų sezone, kuomet vilkėjo katalonų ekipos marškinėlius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų