REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo Michaelo Jacksono mirties praėjo jau beveik treji metai, bet teismai ir mūšiai dėl jo turtų nesibaigia.

Nuo Michaelo Jacksono mirties praėjo jau beveik treji metai, bet teismai ir mūšiai dėl jo turtų nesibaigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Los Andželo teisme prasidėjo nauja byla: M. Jacksono šeima dėl jo mirties kaltina koncertų kompaniją AEG bei siekia milijardinės kompensacijos – tiek pop karalius esą būtų galėjęs uždirbti, jei nebūtų miręs per anksti, informuoja Guardian.co.uk.

REKLAMA

Žiuri, sudaryta iš 6 moterų ir 6 vyrų, išgirdo pirmuosius liudijimus. Pagrindinis M. Jacksono mamos, 82 metų Katherine Jackson, advokatas Brianas Panichas teigė: „Jo maištingas balsas, jo muzikos genijus, kūryba, dosnumas ir didžiulė širdis užgeso amžiams. Dabar jūs išgirsite visą istoriją apie tai, kodėl mirė Michaelas Jacksonas.“

Populiarusis atlikėjas Anapilin išėjo 2009 m. birželio 25 d., būdamas 50-ies. Tuo metu jis ruošėsi savo sugrįžimo koncertams, kurių serija turėjo įvykti Londone, o jo mirties priežastimi tapo vaistų perdozavimas.

REKLAMA
REKLAMA

2011 m. M. Jacksono asmeninis gydytojas Conradas Murray'us buvo nuteistas dėl netyčinės žmogžudystės ir šiuo metu atlieka ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Jacksnų šeima kaltina kompaniją AEG „nusamdžius ir kontroliavus“ gydytoją C. Murray'ų ir „ignoravus pavojaus signalus“. Esą firmai nerūpėjo M. Jacksono sveikata ir jokios kitos aplinkybės, išskyrus tai, kad laiku įvyktų suplanuoti koncertai.

Kaip įrodymą advokatas B. Panichas teisme citavo vieno iš AEG vykdomųjų prodiuserių Paulo Gongaware'o elektroninį laišką šou režisieriui Kenny'ui Ortegai. „Norime priminti [daktarui C. Murray'ui], kad jam atlyginimą moka AEG, on MJ. Ir norime priminti, ko iš jo tikimasi“. Šis laiškas buvo išsiųstas likus 11 dienų iki M. Jacksono mirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat M. Jacksono šeima ruošia kaltinimus, esą reklaminiuose koncertų turo „This is it“ klipuose iš tiesų nufilmuotas ne pop karalius, bet jo antrininkas, kurį nusamdė AEG, praneša Telegraph.co.uk. Tai esą paremtų kaltinimus, kad dainininko būklė jau buvo labai bloga, tačiau koncertų organizatoriai kaip įmanydama siekė laiku pradėti turą ir darė dainininkui spaudimą.

Tačiau tokius tvirtinimus įrodyti nebus lengva, nors ir yra išlikę daugybė aukštos kokybės M. Jacksono vaizdo įrašų. Negalėdami pateikti užtikrinto patvirtimo dėl asmens tapatybės, ekspertai tokiais atvejais pateikia vertinimą skalėje nuo „menkos tikimybės“ iki „stiprios tikimybės“.

REKLAMA

AEG savo ruožtu bet kokius kaltinimus atmeta ir tvirtina, kad pop karalius mirė dėl savo paties kaltės – neatsakingo gyvenimo būdo ir priklsomybių. Kompanijos advokatai neatmeta galimybės grįžti prie kaltinimų vaikų tvirkinimu bei kitų gėdingų M. Jacksono gyvenimo faktų, kurie esą padėtų atskleisti jo fizinę ir psichinę būklę.  

Taip pat skaitykite:

M. Jacksonas savo mirties byloje „duos parodymus iš Anapus“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų