REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VU Matematikos ir informatikos fakulteto vyresniojo mokslo darbuotojo dr. Jono Jankausko mokslinė disertacija „Polinomų aukščiai“ („Heights of Polynomials“) tarptautiniame geriausių 2012 metais apgintų matematikos disertacijų Stefano Banacho konkurse (Lenkija) pateko tarp šių metų nominantų, pranešė Vilniaus universitetas.

REKLAMA
REKLAMA

„Disertacijoje buvo sprendžiami tam tikri skaičių teorijos uždaviniai, susiję su polinomų aukščiu. Disertacija išties išskirtinė mokslinių tyrimų kokybe ir jų tarptautiniu pripažinimu: disertacija parašyta 11 ISI straipsnių pagrindu, kurie publikuoti prestižiniuose užsienio žurnaluose. Šis pasiekimas rodo, kad Lietuvos matematikų bendruomenė geba išugdyti aukščiausios klasės mokslininkus, galinčius sėkmingai konkuruoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, – sakė VU Matematikos ir informatikos fakulteto prodekanas dr. Paulius Drungilas.

REKLAMA

Šiais metais iš viso konkursui buvo pateiktos 22 disertacijos iš Lenkijos, Ukrainos, Vengrijos, Čekijos ir Lietuvos. Pagal konkurso taisykles kasmet nominuojamos 3 – 5 geriausios apgintos matematikos disertacijos, po to slaptu balsavimu išrenkamas nugalėtojas. Šiais metais konkurso nugalėtoju išrinktas autorius dr. Marcin Pilipczuk (disertacija „New techniques applicable to selected NP-hard problems“).

Stefano Banacho tarptautinio konkurso tikslas – skatinti ir finansiškai remti perspektyviausius jaunuosius matematikos mokslininkus. Konkursą organizuoja Lenkijos matematikų draugija, sakoma VU pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų